BOP:"Viata in cuplu"

Recomandări

Fundatia Soros a dat publicitatii azi,24/07 la ora 13:00 datele BOP pentru luna mai. Tema:”Viata in cuplu”. Raportul are 94 de pagini, este in pdf si il puteti downloada de aici. (aveti rabdare si mergeti pana la ultimul paragraf de pe pagina unde se afla link catre donwload). Din raport, spicuim:

Iubirea este considerată cea mai importantă condiţie a succesului într-o căsnicie, urmată de condiţiile bune de locuit şi de sprijin reciproc, încredere şi fidelitate. În schimb, copiilor li se atribuie o importanţă scăzută pentru o căsnicie fericită.

Aproape două treimi (62%) dintre români au o relaţie pe termen lung, pe care cei mai mulţi (56%) au oficializat-o prin căsătorie, ceilalţi (6%) preferând traiul în comun fără acte.

Doar 78% dintre toate cuplurile locuiesc singure într-o gospodărie, celelalte împărţind spaţiul cu părinţii sau cu alte rude.

Procentul cuplurilor care nu au o casă a lor creşte la 61% pentru perechile în care respondentul are sub 25 de ani, respectiv la 34% pentru cele în care cel intervievat se află în grupa de vârstă 25-34 de ani.

  • Românii petrec în medie 25 de ore săptămânal cu muncile casnice
  • Mai mult de jumătate dintre persoanele investigate declara că nu contează cine conduce în familie
  • Cea mai importantă cauză a apariţiei problemelor în căsnicie este reprezentată de lipsurile materiale (70%) sau lipsa de bani (42%), urmată de sarcinile gospodăreşti (42%) şi comportamentul copiilor (20%).
  • Divorţul este acceptat în situaţii mai degrabă extreme – în principal violenţă şi alcoolism şi în mod secundar infidelitate şi încetarea iubirii între cei doi.
  • 85% din adulţii până în 45 de ani îşi doresc maximum doi copii
  • 50% dintre femeile intervievate recunosc că au recurs la avortul voluntar
  • etc: download pdf cu 94 de pagini de date, analize si concluzii de aici: Fundatia Soros

Răspunsuri