Copiii stiu online-ul inaintea offline-ului

Recomandări

Pentru ca va plac studiile, astazi venim cu unul si mai tare, despre raportul dintre copii si online. Da, este un nou segment pe care il banuiam de aplecare spre online, dar pe care nu ni-l inchipuiam atat de internet savvy. Conform datelor AVG Social Networking Protection 81% dintre copiii pana la doi ani au deja o “amprenta digitala” in online. Ei sunt prezenti (gratie mamelor si scanarilor de la ecografie) pe internet inca inainte de a se naste.

Insa, ultimul studiu AVG ne lasa inmarmuriti. Skill-urile de viata, de offline (daca vreti) sunt intrecute de cele online. Copiii intre 2 si 5 ani stiu mai degraba sa se joace pe calculator decat sa mearga pe bicicleta sau sa-si incheie sireturile. Astfel, 69% dintre kinderi stiu sa foloseasca un mouse, dar nu stiu sa-si faca o funda la pantofi, 58% dintre ei stiu sa se joace pe calculator, dar numai 20% sa inoate.

Nici nu stiu cum sa apreciez rezultatele studiului, daca ar trebui sa ma ingrijorez sau nu. Cert este ca in scurta vreme, 2-5 ani va deveni un segment spre care se vor apleca brandurile, mult mai atent ca pana acum. Toate datele studiului sunt de gasit, AICI. Zau ca merita citit.

Occidentalii si-au dat cu parerea…

Voi ce spuneti?

sursa foto

Răspunsuri

 • http://andibob.wordpress.com/ Andi

  Se sparie gândul! :)
  În curând vor fi concepuți doar în eprubete și legați ombilical de computer. Sau transferați cumva online, definitiv. Trist și vesel.

 • http://paulaionescu.wordpress.com/ Paula

  Tech skills are life skills. Nu le-as pune in tabere diferite, precum se regaseste in studiu. Cred ca mai corect ar fi spus “Skills we, the grown-ups, used to learn first” versus “Skills today’s children learn first.” :)

 • http://www.roxanarugina.ro roxana

  sunt pusti care se considera bogati pentru ca au castigat bani la Webkinz (cred c-asa se numeste) am auzit si eu ca e un joc super la moda acum ;P si de fapt le cer parintilor un portofel de bani sa-si cumpere animalutele alea. nu sunt parinte dar mi-ar lua si mie putin timp si energie sa accept ca mos craciun de fapt aduce cadouri vituale la copiii cuminti

 • http://elfuldelamare.wordpress.com/ elfulcubrief

  mai oameni buni… eu mi`s de acord cu andi. pricep si eu modernizarea societatii, dar nici chiar asa. e tristo-vesel ce se intampla:)

 • lodge david

  1.probabil ca si bunicii nosri s-au ingrozit ca noi jucam fotbal cu o “minge de treishcinci” in loc de basica cu boabe de porumb :) )))…
  2. orice chestie scoasa din context pare monstruoasa (de ex inima umana :) .
  3. cred ca trebuie sa ne pastram echilibrul intre ce inseamna lumea pe care noi o oferim copiilor nostri si ce inseamna lumea in care si pentru care ii pregatim.
  4. Daca noi tratam computerul ca pe ceva fascinant, vor imita (si inca bine, va aduc aminte ca de fapt compterul, smartphone-ul, consola sunt intuitive, altfel nu ar fi atat de populare). Nu de alta, dar daca doar 20% dintre noi inoata, doar 20% dintre copiii nostri vor inota.
  5.sa nu dam cu piatra sau sa ne lamentam. Parintii stiu ca nu ajuta la nimic :)

  PS fii-mea nu stie sa umble pe computer (nu o invat, nu ma mandresc cand invata ceva tehnic, dar nici nu-i interzic, hence ii e cam indiferent). Are 3 ani si jumatate.

 • http://elfuldelamare.wordpress.com/ elfulcubrief

  perfect de acord lodge… dar
  1. e un trend si oricat nu ne place (sau oricat de atent ne-am educa copiii), riscam sa nu mai facem fata contextului (apropos de context)
  2. sigur ca exista gap intre generatii… dar:P
  parca deja el se mareste de la o generatia la alta.nu?

 • lodge david

  true, Elfule.
  problema e ca chiar si tu zici “parca”. ma gandesc ca nu ar trebui.
  desi pana-n coada, e liber la pareri + dintr-un studiu de piata fiecare intelege ce vrea (asta presupunand ca a fost instrumentat corect si ca datele sunt ok).
  important e (zic eu):
  a) sa nu tragem concluzii populiste (decat daca redactam stiri la ProTV HD)
  b) sa nu incercam sa ne onfirmam deciziile / acoperim fundul (decat daca suntem un anumit soi de marketeeri)

  :) ))
  hai noroc!