Dumneavoastra ce serviti?

Recomandări

Stateam si ma gandeam, unde e consumatorul mai consumator decat la restaurant? Si ce consuma el pe acolo cel mai mult? Asa ca m-am apucat sa caut statistici si sondaje pe ideea “the nation’s favourite dish”, sa vedem daca stim ceva despre ce se comanda mai mult si mai mult la restaurantele din Romania.

Nu prea am gasit. Am aflat insa tot felul de lucruri: care e topul cu cele 10 mancaruri iubite de britanici, ca Wikipedia listeaza “branza de cosulet” (de care n-am auzit in viata mea) ca una dintre cele mai de soi branzeturi romanesti sau ca lui Gheorghe Gheorghiu Dej ii placeau mamaliguta si calcanul.

Am ajuns (nu ma intrebati cum) si pe miresici.ro unde am aflat doar ca lui “Tzitzi_mic”, utilizatoare de grad “Regina” care a incercat un Top 5 mancaruri preferate , ii plac mult pulpele cu cartofi la cuptor.

Pe zona de Horeca romaneasca stam mai prost cu sondajele si topurile, insa de ceva interesant tot am dat, un articol din Food and Bar care prezinta un studiu despre obiceiurile de “dining out” ale romanilor si cum s-au transformat ele recent (comparatii 2008 vs 2010).

Se pare ca:
- se iese la restaurant cel mai mult cu prietenii
- se comanda cel mai mult felul doi
- se apreciaza calitatea mancarii, apoi calitatea servirii
- barbatii sunt mai mari consumatori de Horeca
- in 2008 se comandau mai multe deserturi decat in 2010
A, si se pare ca se lasa bacsis in general 5RON sau mai putin, indiferent de valoarea notei de plata.

Si…dumneavoastra ce serviti?

Răspunsuri

  • Corina

    ciorbe si supe (de obicei le incerc pe alea verzi, gen brocoli sau sparanghel)
    paste
    iar la desert neaparat sa aibe ciocolata. neaparat

  • http://blog.publica.ro Bogdan

    eu consum, eu nu servesc! am zis!
    Si recomand pennele cu somon marca Fitto Cafe!

  • Ovidiu M

    eu nici nu servesc, nici nu consum. eu mananc. sa se stie

  • http://xtensii.ro mihai

    foarte tare. acuma eu ma incadrez in cei care mananca doar in oras(sau pe la prietenii si neamurile din oras) din simplul motiv ca eu in general n-am de mancare acasa si la 22-24 cand ajung oricum n-am chef sa-mi fac.
    dar intr-adevar comand mai mult felul de 2 , gen friptura cu ceva. dar de aproape vin ciorbele , dar sa fie satioase, gen perisoare sau ciorba de fasole. oricum nu mananc/beau supa dulce de pui/gaine cu taitei sau alte rahaturi de-astea. mai bine un pahar de apa/ceai ca valoarea nutritiva e aceeasi.
    si nu prea mananc dulciuri , aproape deloc. nici deserturi nici chestii de-astea desi n-ai zice cand te uiti la mine.