Friday. A good day for science. Din seria linkuri interesante.

Recomandări

N-a mai rămas mult timp săptămâna asta, printre pitchuri, planificări şi campanii în pregătire pentru sezonul de vârf  în FMCG, şi-anume decembrie. N-am mai avut timp să intervievăm, să facem infografice, să strângem date, multe linkuri interesante şi poze (cum ne propusesem), să scriem ce ne mai frământă în materie de publicitate, viaţă şi alte chestii.

Dar am descoperit, totuşi, săptămâna asta, o lectură care v-ar putea interesa şi pe voi. Din seria “linkuri interesante” (sau interesant de ţinut minte), doi “oameni de ştiinţă americani”, mai exact Nicholas Christakis de la Yale şi James Fowler de la Universitatea din California au stabilit comparând vreo 2000 de sample-uri de genom uman, că există MARI asemănări genetice… între prieteni.

Mai concret, în medie, doi prieteni au o bază genetică similară verilor de gradul al patrulea. Cin’ se-aseamănă se-adună, acuma e clar, însă implicaţiile etice care rezultă de aici sunt de-a dreptul haioase. Iar conceptul de “friends with benefits”, de-a dreptul împotriva naturii.

Ca să nu mai vorbim de tot felul de ipoteze-corolar: e mai special, mai unic, cine n-are prieteni? E un act de narcisism prietenia? Şi aşa mai departe.

Lectura, pe larg, e AICI.

Apropos, voi ce-aţi mai citit interesant în ultima vreme? Şi ce linkuri interesante mai vreţi să share-uiţi cu noi?

Răspunsuri