Fonturi care-ţi schimbă perspectiva.

Recomandări

Reluăm un obicei mai vechi, ăla de-a vă da, vinerea, nişte linkuri interesante pe care să le aprofundaţi peste weekend. Şi fiindcă suntem, ca şi voi, pasionaţi de branding, graphic design, fonturi şi-alte chestii creative, azi despre aşa ceva este vorba. Şi-un pic chiar mai mult, dar să nu anticipăm.

Azi am ajuns la concluzia că Allumi şi St Ryde sunt printre fonturile noastre preferate. Cum am făcut asta? Păi am dat peste un blog deosebit, unde am putut testa ideea aia mai veche că dacă fontul e frumos, imaginea nu mai contează. Mai ales dacă vii cu el peste imagine.

Facem precizarea, înainte de-a vă lăsa să vă bucuraţi de descoperirea noastră, că suntem la curent cu limbajul de specialitate, că le zicem “fonturi” doar aşa, de dragul omenirii în ansamblul ei, care nu zice TYPEFACE, cum ar trebui să zică, de fiecare dată când se referă la… fonturi.

Orişicât. Daţi click mai jos, unde puteţi admira pe larg o colecţie impresionantă de fonturi, adică type, adică fonturi, până la urmă: mai cu serife, mai fără serife, cu corpuri (de literă) mai rotunjite, mai sfrijite, mai italice, mai bold.

Enjoy, aici blogul cu pricina.

Şi-un weekend de senzaţie.

Răspunsuri