Mișcări de rezistență în bătăliile media

Recomandări

În ziua de astăzi, câștigarea unor bătălii nu mai ține doar de forța brută și de numărul ostașilor. Dominante sunt elementele ca: diversiunea, manipularea opiniei publice, experiența comandanților și psihicul luptătorilor.

Sun Tzu a fost cel care a descris pentru prima dată aceste principii ale războiului. În aceste confruntări nu este importantă realitatea vieții, ci opiniile oamenilor și, mai nou, etica bugetelor și audiența. Realitatea poate fi schimbată doar prin schimbarea opiniilor oamenilor care, la rândul lor, pot schimba lumea. Sentimentele, atitudinile și comportamentele indivizilor pot fi schimbate doar prin mijloace specifice.

Într-un astfel de război se află în acest moment Antena 1, prin emisiunea tabloid ,,Acces Direct’’ a Simonei Gherghe, în care, nu de puține ori, la ore de maximă audiență, a abordat subiecte incredibil de nedigerat și Paginademedia.ro, prin cuvintele lui Petrișor Obae care ,,și-a permis să comenteze grotescul incident’’ petrecut Ioanei Tufaru. În plus, Petrișor a publicat și lista companiilor (printre care și Colgate, Avon, L’Oreal) care au avut publicitate în respectiva ediție. Iar Avon, realizând gravitatea unei asocieri cu respectiva emisiune, a hotărât să-și retragă reclamele, însă doar din ,,Acces Direct’’. Antena 1 a contra-atacat cu o ,,scrisoare deschisă’’ prin care îi ceartă pe cei de la Avon pentru lipsa eticii în afaceri.

O astfel de bătălie, departe a fi încheiată, stârnește dezbateri pro și contra. Însă, nu de puține ori, rezistența a înclinat balanța de o parte sau alta a baricadei. Noi am primit zilele trecute acest manifest din partea unui grup de rezistență din munți, care a început să producă materiale ca formă de susținere a ideii de curățenie în media.

a1

Ce părere aveți, s-a început bine? Ne trimiteți și voi păreri sau proteste? 

 

Răspunsuri

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1305879234 Doru Panaitescu

    Compania Avon nu va iesi terfelita din acest “scandal”, 
    cat despre Antena, au reactionat agresiv si visceral, in loc sa inteleaga ca au dat cu parul in baltoaca.