Free Lance

Recomandări

Tartarul de vită destructurată cu sparanghel și picături de maioneză moleculară (un pic de snobism gastronomic), verdele-smarald (culoarea anului 2013), imprimeurile (still a guilty pleasure for the mass), stilul futurist, bicicletele, concertele de dincolo de graniță sunt doar câteva din lucrurile cu care se mai laudă lumea prin sat. Dar ultimul și cel mai recent este freelanceingul.

Dacă ești freelancer ești cel mai tare. Ești cel aproape compătimit pentru că – “nu știi niciodată când o să moară de foame”, ești cel aproape venerat pentru că – “s-a săturat, frate, de corporații”, ești cel aproape invidiat pentru că – “toate gagicile/gagicii trag la el/ea”, ești cel aproape iubit. Ești cumva artistul. Ești o combinație între Van Gogh și Marius Moga – umil, tăcut, un pic nebun, cu papion (ochelarii sunt opționali) dar talentat, zice lumea. Urechea ți-o vei tăia probabil dacă nu va merge treabă. Inadaptat social, mereu prezent la evenimentele importante din Energiea & Co, tag-uit de cinci persoane simultan la concertele din Control vei spune mereu despre tine că ești un om independent. Și cu siguranță ești. Vei avea mereu mai puțin timp liber decât crede lumea (pentru că vei procrastina), vei lucra pe alt fus orar (pentru că vei procrastina), vei bea multă cafea (pentru că vei procrastina). Vrei procrastina.

Dar vei fi independent. Îți vei putea plănui vacanțele, vei putea să îți duci câinele la doctor la 12 după-amiază și familia ta se va putea lăuda cu odrasla care “are afacerea proprie”. So, to freelance or not to freelance? Orice ați face aveți grijă cu urechea aia și trageți un ochi la filmulețul de mai jos.

Poate și infograficul vă ajută.

freelancer-infographic
 
Oh, and this:
freelance [ˈfriːˌlɑːns]
1. (Communication Arts / Journalism & Publishing)
a.  Also called freelancer a self-employed person, esp a writer or artist, who is not employed continuously but hired to do specific assignments
b.  (as modifier) a freelance journalist
2. (Government, Politics & Diplomacy) a person, esp a politician, who supports several causes or parties without total commitment to any one
3. (Historical Terms) (in medieval Europe) a mercenary soldier or adventurer

Răspunsuri