Cats vs. Dogs – animal election

Recomandări

 Pe lângă alegerea președintelui American, cetățenii Statelor Unite ale Americii au mai fost supuși unei dezbateri electorale. De această dată atenția s-a concentrat asupra regnului animal, iar americanii au trebuit să decidă care este pet-ul favorit al națiunii – câinele sau pisică?

Purina, parte a concernului Nestle, a fost cea care a lansat această campanie electorala menită să desemneze pet-ul național al SUA, integrând în același timp și o componentă socială – pentru fiecare vot primit, o organizație non profit primea la rândul ei o donație de 1$.

Campania a convocat 2 celebrități din lumea fotbalului American: Terry Bradshaw susținător al partidului canin vs. Howie Long susținător al felinelor. Pe toată durata campaniei electorale, cei doi au avut rolul, pe de o parte, de a împărtăși experiențele frumoase oferite de candidatul preferat, iar pe de altă parte, de a scoate la iveală detalii rușinoase despre contracandidat, încercând astfel să atragă susținerea electoratului.

Pe lângă susținerea celor 2 sus menționați, campania a beneficiat de o expunere masivă.

Twitter, facebook, pinterest, youtube au fost doar o mică parte din mediile de expunere, acestea contribuind la un fabulos număr de 112.000 de voturi la închiderea urnelor.

Dezbaterea “pawlitica” a fost construită ca la carte – spoturi de susținere, confruntări live, bannere, iar factorul definitor a fost reprezentat de implicarea stăpânilor de animale, aceștia fiind cei care și-au susținut rasa și candidatul favorit prin plasarea votului.

In urma alegerilor și a închiderii urnelor din data de 9 noiembrie, partidul felinelor a fost desemnat câștigător cu o proporție de 55% din totalul voturilor, iar Pet Partners a beneficiat de o donație ajunsă la suma de la 112000 EUR

Rezultatul a luat cetățenii prin surprindere asta pentru că statisticile au arătat că din 72.9 milioane de gospodării, 62 % dețin animale de casa, iar din acest procentaj 39 % este alocat deținătorilor de câini. Aceste cifre nu sunt însă valabile când vine vorba de numarul animalelor de companie, pisicile câstigând detașat în fața câinilor de companie 86.4 mil vs 78.2 mil.

Voi de partea cărei tabere vă aflați?

Răspunsuri