Don’t shave, just trim

Recomandări

Maria Pepine suggested you like Societatea Secretă a Iubitoarelor de Bărbați.

Pardon, Bărboși (Maria iarta-mă dacă nu ai fost tu, se prea poate ca memoria să mă înșele). Nevertheless, nu mesagerul este cel vizat, ci această adunare, acest grup făcut în jurul unor bărboși. 5000 de fani la număr. Cineva chiar a creat o pagină specială pentru ei. De fapt nu; cineva a creat un loc special pentru “iubitoarele” lor. Cine, ce, cum, e și mai puțin important, ideea este că nu am zăbovit mai mult de 45 de secunde și m-am integrat. Da, mi-a luat mai puțin să zic da, decât în față unei decizii gen Cola-Pepsi, Mac-KFC.

Și totuși, de când nebunia cu bărbații bărboși? De unde a pornit? Dar mai ales, vouă cine v-a zis?

Până prin anii 1850, barba era asociată cu artiștii, poeții, cu rebelii. Personaje care nu-ți doreai neapărat să te însoțească la o sindrofie.

Era ceva underground, ceva de după colț, ceva ce nu știau mulți. Bărbații uitau de ea. Ajungea să crească, din lipsă de timp sau lipsă de altele, sau poate prea mult timp, sau poate prea multe altele o lăsau așa, și încet încet, fără ca nici măcar ei să-și dea seamă, women started to dig it.

Și de atunci a trecut mult. Și femeile continuă să rezoneze cu ea. De ce? O grămadă de femei, o grămadă de răspunsuri: siguranță, masculinitate, paternitate, maturitate, senzualitate, erotism etc.

Revenind în prezent, ce faci când lucrezi la Oracle? Când te îmbraci la costum și ai 5 întâlniri pe zi? Se cade să arăți ca Devendra Banhart?

Se pare că da. Se pare că traversăm un curent – mancession – în care bărbații se simt confuzi, nesiguri din punct de vedere profesional dar și sentimental. Vor să-și găsească așadar locul în societate, un loc pe care să-l revendice cât mai masculin posibil.

De aceea, au apelat la barbă. Se pare că și cei mai mari manageri corporatiști înțeleg și aprobă acest lucru. Poate și pentru că vine cu un fashion trend: costumele Mad Men, puloverele Hemingway și pălăriile fedora. Dacă și Gillette susține “brandul”, ce mai e de spus?

Tutankhamun, Sofocle, Iisus, Shakespeare, Lincoln, Karl Marx, Van Gogh, Rasputin, Hemingway, Che Guevara, ZZ Top,  Jobs și nu în ultimul rând Chuck  Norris.

Asta în cazul în care încă mai stai pe gânduri.

Ah si a a little something for inspiration – http://www.thebeardly.com/

 

 

Răspunsuri

  • M Pepine

    Fiecare cu bărbosul ei. Cred că eu ți-am dat.