Scrisoare recomandată

Recomandări

Dragii mei,

Vă scriu pentru că nu ne-am mai văzut de multişor. Fiţi încredinţaţi că sunt bine. Acasă toate sunt bune, iar la muncă, solicitante. Dar așa trebuie.

Mai ieri m-am aflat in fața foii albe, cu scopul clar (stabilit în brief) de a scrie o misivă. A fost mai dificil decât credeam. De atunci mă tot gândesc cât de importantă a fost de fapt scrisoarea respectivă și ce a declanșat odată cu expedierea ei sub formă de brief (înainte chiar ca ea să existe).

Copilăria mea a fost analoagă. Erau vremurile de glorie ale stiloului meu. Atunci am scris primele scrisori penfriend-ului meu din UK. Mai tarziu, am avut din nou nevoie de un scris frumos, așa că am apelat la stilou pentru scrisorile de dragoste adresate iubitei din tabăra de vară.

Dar ce a mai rămas azi din epistole? Doar acele spectaculoase scrisori deschise (mesaje prea încarcate, ce lasă cuvinte grele peste spațiul public în drumul lor spre destinatar)?

Nu, scrisorile nu sunt doar cele pe care le scriem și le expediem în plic. Scrisori sunt și cele care se pierd pe drum, scrisori sunt și cele scrise și neexpediate, scrisori sunt cele nescrise și care rămân așa. Nu le subestimați, și vederile sunt scrisori! In plus, nu conteaza suportul. Dar n-aș spune că orice mail e o scrisoare. În schimb mailurile din alt oraș, cele cu povesti din alte timpuri, sau cele care te fac să simți tastatura ca și cum ar fi hârtie, pergament, sau pielea cuiva, ele sunt scrisori.

Acum că porcușorii pe hârtie nu mai sunt la modă, acum că plicurile sunt autocolante, iar gustul amar al timbrelor e doar în amintiri, cui mai scriem?

Am putea să scriem tututor. Sigur stiți de colecția sfâșietoare de gânduri nesemnate de pe Postsecret.

Am putea să scriem la întamplare câte o vedere oricui din lume cu Postcrossing. Trimiți și primești. Un fel de Couchsurfing cu vederi.

Am putea să scriem ce n-am reușit până acum pe Lettersweneversent. Sau pe un blog. Am putea să scriem mai des, nu-i așa?

Va trebui să închei scrisoarea deja prea lungă. Dar poate ne vedem la Gala Superscrieri cu oameni care au luat stiloul in serios! Până atunci vă mai las o scrisoare, de data asta de la cineva mai important.

Va pup și astept să-mi scrieți, aici sau aiurea!

Răzvan

Răspunsuri