Jurnalisti vs. Bloggeri

Recomandări

reviste online
Daca ati trecut vreodata pe la noi, ati vazut langa intrare, scris mare, negru pe alb, “Do the best, or go home”, in toata splendoarea Gotham-ului. Poate ati vazut si peretele cu “Write less, read more”. Eu stau fix in fata lui, vad mesajul de cateva ori pe zi.

Nu e nimic rau in asta, din fire sunt foarte tacut. Si citesc destul, vreo 4-5 ore pe zi; dar nu carti! Foarte rar carti; nici Outliers nu m-a ambitionat, iar The Tipping Point – pe care o recomand cu drag, am ascultat-o. Mai tin minte timpurile cand tot ce citeai, automat trebuia sa pui 2-3 ani peste, caci nu aveai acces la cele de actualitate. De asta imi place internetul, e instant. Alea 4-5 ore, le petrec pe articole…

Si asa am citit un articol pe Forbes, in care jurnalistii americani sunt acuzati de o documentare superficiala, caci doi-trei specialisti nu iti pot dezvalui adevarul (amuzant asa, avand in vedere ce publica evenimentul zilei). Avand in vedere ca s-au inchis 204 publicatii din 2008 si cat de mare e presiunea de a scade costurile, este de inteles de ce se iau scurtaturi.

Evident, digitalul e solutia si toti ne bucuram. In schimb aici intra in teritoriul blogurilor, care au un mare beneficiu: comunitatea lor; vezi un citat de la chinezu:

Later edit: Are dreptate Sutu sa ma traga de urechi ca nu am precizat …

Pana si unele publicatii stiintifice au introdus sisteme de comentarii, pentru verificare rapida a datelor. Online, ne-am obisnuit, totul este in flux, intr-o continua imbunatatire. Dar a patra putere in stat, nu poate beneficia de acest lux, fara sa-si piarda credibilitate. Apoi facebook & co au introdus in trend periculos pentru toti: nu mai comentezi pe articol, o faci pe pagina ta…

Si asa am ajuns la Google Currents (utilizatorii de android pot sa-l descarce de aici), care iti prezinta publicatii online intr-un format de ziar, fara componente de interactiune.

Din pacate nu am o concluzie pentru tine cititorule, dar poate ma tragi de urechi si gasim una impreauna.

Răspunsuri