Cand ma fac mare, ma fac….orice altceva. Topul joburilor de groaza.

Recomandări

Nu demult, respectatii cercetatori de la The Sturmdrang Institute v-au prezentat un studiu de caz despre relatia love-hate dintre romani si munca. Astazi va invitam sa exploram in continuare subiectul, dar la nivel international, si cu aplecare asupra alegerilor de cariera si cum ii aduc ele pe unii in pragul disperarii.

Stressed man and laptop

Asadar: Career Bliss, un fel de uber-portal de resurse umane din America a facut anul acesta un sondaj pe cateva sute de mii de angajati incercand sa determine care sunt cele mai nesuferite job-uri.

Concluziile sunt, cum ar spune anglo-saxonii, foarte aproape de casa. Mai precis, din lista de 10 joburi care nu ii fac pe posesorii lor chiar fericiti (ca sa fim blanzi), majoritatea sunt functii de care ne lovim, noi cei din industria comunicarii, in fiecare zi – clienti, furnizori, chiar colegi in anumite cazuri.

Topul complet il gasiti intr-un articol publicat de Forbes, si ca sa intelegeti ce am vrut sa spunem mai sus, pe locul 2 este jobul de Director de Marketing & Sales, pe 3 Product Manager, urmat indeaproape de Senior Web Developer. Pe langa top, in articolul din Forbes sunt explicate si motivele pentru care joburile in cauza sunt atat de nesuferite, in multe cazuri regasindu-se lipsa directiei de la nivelurile superioare, posibilitati limitate de promovare si crestere profesionala si lipsa comunicarii intre colegi.

Din cate stim, nu s-a facut inca un top si pentru Romania, dar am fi interesati sa vedem ce ar contine – credeti ca ar fi diferente fata de topul prezentat de Forbes? Si daca da, care ar fi cel mai nesuferit job din din Romania?

Răspunsuri