Cititi, altfel suntem pierduti

Recomandări

Exista pereti magici, pe care oamenii nu mazgalesc orice, ci chestii care, luate in considerare, te-ar putea ajuta sa fii mai bun. Am intalnit si eu un astfel de perete; pe el era scris cu litere de-un cot – “Read more, write less”. Pe moment nu am prins frumosul subtil din mesaj. Ma gandeam ca uneori ajuta sa scrii la foc continuu, ca si cand ai mitralia. Intre timp,  s-a limpezit si mesajul si m-am razgandit si eu.

Ar trebui deci sa citim mai mult. Pentru cei care nu-si poarta cartile cu ei, o varianta ar fi literatura acolo unde te-astepti mai putin: la metrou, in statiile de autobuz etc. Asta ar rezolva, cred eu, si dilema existentiala a attention span-ului care scade din ce in ce mai mult. Danezii au facut un prim pas in directia aceasta, alegand sa-si promoveze tinerele sperante din literatura, arta sau design in underground, la metrou. Cum? Impartind acolo bookleturile rezultate in urma unei competitii organizate de Subway Letteratura in colaborare cu Copenhagen Metro Authority. Chapeau danezilor!

De-acum incolo, daca ajungeti prin Danemarca, introduceti si metroul pe lista de atractii turistice. S-ar putea sa vreti sa stai pe-acolo mai mult de-o statie.

Răspunsuri