Made in PRC sau constructiile misterioase din China

Recomandări

In ultima carte a faimoasei trilogii SciFi  (Odiseea Spatiala 3001) Arthur C. Clarke presupune ca si in 1000 de ani chinezii isi vor conserva  pe buze zambetul misterios, lasand populatia Terrei sa speculeze cu privire la ceea ce ii asteapta din partea lor.  In fabula domnului Clarke, China construia pe orbita geostationara un obiect misterios.

Daca asa va fi in 1000 de ani este irelevant pentru noi, traitori efemeri ai zilei de astazi. Spre norocul nostru, placerile de a descoperi noi si noi  mistere nu sunt putine in jurul nostru. Mai cu seama cand am mai dat peste unul totalmente delicios. Acum cateva zile, Gizmodo a publicat un articol despre structurile ciudate descoperite pe Google Maps in desertul chinezesc Kumtag. Deocamdata sunt multe idei privitoare la ce ar fi aceste chestii. Au aparut asadar multe teorii; unele au un fundament rational, iar altele par tripate rau. Eu personal sunt de parere ca domnii chinezi avanseaza in strategii de comunicare inedite si fac un imens cod QR dedicat primilor turisti spatiali programati pentru anul 2013. Probabil pentru a-i indruma catre un proiect similar, dar usor mai accesibil.

Daca aveti alta parere, lasati-o mai jos, sa vedem si noi.  Daca cineva ghiceste corect, castiga de la mine o ciocolata cu alune de padure de la un producator local renumit.

Răspunsuri

  • Luke

    Sunt pentru calibrarea echipamentului optic al satelitilor.