Premiile Superscrieri la final

Recomandări

Niste urme de cerneala insirate pe hartie, sau niste “mogaldete” negre pe un ecran (chiar si acestea), te pot influenta extrem de mult. Te pot face sa zambesti, sa cazi pe ganduri, sa iti amintesti sau sa iti doresti.  Scrisul, atunci cand este modelat cum trebuie de convingerile si trairile unei persoane, chiar are puterea de a schimba alte minti si alte suflete.

Cei de la Fundatia Friends For Friends au fost mai curiosi si au vrut sa vada cam cum cred oamenii in ceea ce scriu si cat de bine o fac. Asa a aparut concursul Superscrieri, competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale.

Este o idee noua, la inceput de drum, dar care pana acum nu s-a abatut de la traseul unui adevarat concurs: are un regulament bine pus la punct, un juriu de prima clasa si, desigur, multi participanti. Mintile stralucite care reprezinta juriul apartin lui Vlad Petreanu – presedinte, Alexandra Badicioiu, Cristi Lupsa, Julius Constantinescu, Larisa Ghitulescu, Mona Nicoara, Vlad Mixich, Viorel Ilisoi si Petrisor Obae. Si daca am date nume, acum trebuie sa dam si cifre: inscrierile s-au incheiat pe data de 30 septembrie, cu peste 200 de participanti si in jur de 350 de materiale inscrise. Momentan se verifica si se prelucreaza date, acesta fiind stadiul actual al concursului. Urmeaza in curand procesul de jurizare si se aude ceva si de o mica gala de premiere, dar mai lasam loc si pentru surprize. Poate nu stiati, dar o surpriza a fost deja dezvaluita: este posibil ca Editura Publica sa publice cele mai bune lucrari intr-un volum. Noi nu putem decat sa speram ca cele mai multe lucrari vor fi intr-adevar superscrieri.

Salutam cu admiratie initiativa FFFF de a organiza acest concurs si avem incredere ca are potentialul de a deveni un important premiu pentru cei care scriu cu determinare la noi in tara.

Răspunsuri