O initiativa pe viata si pe moarte- salvez.ro

Recomandări

In urma cu circa o saptamana, Manafu lansa un apel catre cititorii sai. Nu orice apel, ci un apel blind, care pornea de la o intrebare-capcana:

Ai fi de acord sa sustii o campanie cu impact social mare pe o problema reala fara sa stii acum despre ce este vorba?

Am aflat ulterior despre rostul acestui demers: o initiativa menita sa reduca numarul de prank call-uri la 112. Campania pleaca de la un procent alarmant de glumeti: peste 70% dintre cei care au sunat la 112 in intervalul ianuarie- iulie 2011 au semnalat  false urgente. Oricat de cliseistic ar suna,  cand o viata este in primejdie, timpul chiar face diferenta. In acest sens, avem o multime de exemple cu ambulante care nu au ajuns la timp acolo unde trebuia. Telefoanele gluma sunt una, daca nu cumva cea mai importanta, dintre explicatii.

Site-ul oficial al campaniei este salvez.ro. Aici gasiti o serie de clipuri educative despre cum trebuie acordat primul ajutor in diverse situatii (hemoragie, arsuri, insolatie etc.). Si daca nu era deja evident, mentionam ca sustinem aceasta campanie, care, dincolo de gravitatea situatiei semnalate, ne ridica niste serioase semne de intrebare asupra umanitarismului.

Răspunsuri