Productivitate de vara. “Sunticipation” si chiul.

Recomandări

Ne indreptam spre sfarsitul lui august si cam toata lumea e post-vacanta. Blogurile si revistele de resurse umane sunt mai pline ca oricand de articole despre cum sa iti recapeti cheful de munca, sfaturi pentru imbunatatirea productivitatii angajatilor la intoarcerea din concediu, si tot asa.

Am gasit aici unele destul de utile, dar cel mai interesant mi s-a parut acest articol despre conceptul de “sunticipation“.  Acesta ar fi  fenomenul prin care productivitatea creste vertiginos inainte de vacanta – cand tuturor le sta gandul “la mare la soare” si faptul ca astepti cu nerabdare o experienta placuta te face sa te concentrezi si sa iti rezolvi mai bine task-urile.

Pe de alta parte, un sondaj realizat vara asta de catre o companie specializata in monitorizarea time-sheet-urilor ne arata ca pe timpul verii angajatii sunt mai tentati sa isi ia zile libere (celebrul “call in sick”), mai ales in prelungirea weekend-ului. “Mai tentati” inseamna cu 52% mai mult decat primavara, deci nu e o crestere tocmai mica.

In concluzie, va dorim un sfarsit de vara cat mai productiv. Sau o vacanta urmatoare cat mai apropiata si motivanta.

 

 

Răspunsuri