Digital warfare – Google versus Facebook

Marketing

Vor inlocui retelele de socializare cautarea pe Google? Interesul pentru raspunsul la aceasta intrebare a crescut in ultimele zile, cand in urma unei alarme false echipa Facebook parea sa incerce varianta Beta a unui motor de cautare integrat.

Desi cei de la Facebook au dezmintit stirea, acest scenariu ramane inca foarte posibil. In ultimele luni, Google a lansat Google Social Search, care indexeaza rezultatele din social media, cu exceptia Facebookului. Acesta este una dintre multele schimbari pe care Google o adopta in directia unei mai mari interactiuni cu utilizatorii activi pe social media. Nici Facebook nu a ramas in urma. Ultimele luni au marcat incheierea unui parteneriat cu Bing (powered by Microsoft) si cu Blekko prin care acestea au acces la datele Facebook- o piatra de temelie in searchul pe site-urile de socializare.

Este putin probabil ca in viitorul apropiat cautarea pe social media sa inlocuiasca cautarea clasica, pe Google, mai ales cand din ambele parti se incearca solutii de compromis. Undeva, la jumatatea drumului, consumatorul are nevoie de informatia care a trecut prin filtrul Google, dar pentru care au girat cu like-uri, tweet-uri etc. si altii. Decizia, ca intotdeauna, ii apartine.

Voi unde cautati informatiile de care aveti nevoie?

sursa foto

Răspunsuri

  • http://irinablaga.wordpress.com Irina

    Pe Google. Nu poti fi sigur de veridicitatea unei informatii preluate din retelele de socializare. Facebook-ul este doar o platforma in care diferite persoane practica anumite lucruri, insa asta nu inseamna ca toate sunt reale sau din surse sigure.

  • luluts

    Cumva si eu cred ca Google e acest little black dress al cautarii. Si daca Google e little black dress-ul, atunci cautarea pe social media ar fi accesoriile.