Research via Comisia Nationala de Prognoza.

Marketing Recomandări

Cand spunem research, de prea putine ori ne uitam la ce fac institutiile de stat. Insa pentru cei pasionati de cifre, research si economie, iata cateva date interesante de pe site-ul Comisiei Nationale de Prognoza, mai exact Prognoza pe termen mediu 2014 – 2017 – varianta de iarna 2014.

Aflam din acest research / prognoza lucruri interesante legate de urmatorii ani, cum ar fi ca cea mai mare contributie la PIB se asteapta in continuare tot de la sectorul serviciilor (1.4% in 2017, fata de doar 0.1% in agricultura, silvicultura si pescuit).

Fiindca una din cele mai interesante zone ale unei asemenea prognoze e legata de castigurile populatiei si locurile de munca, am gasit AICI un infografic interactiv destul de ilustrativ, pe judete.

Din care vedem ca la nivel de PIB / cap de locuitor tot Bucurestiul va fi mult peste media nationala si in 2017 (17.530), timp in care Mehedintiul tot codas si necajit (4.134).

Acum, daca ne uitam si mai atent pe cifre, apar intrebarile (ne oprim la 2-3):
1. Cati pensionari sunt, de fapt, in Romania, daca din cifre adunam 4,570,000 de angajati, 4,500,000 de copii si 960,000 de someri (4.8%)?
2. Daca plecam de la un salariu minim pe economie de 800 lei (net),  cum se poate ajunge la un salariu mediu de 1,600 lei net, cu distributia normala de venituri?
3. Care va fi trendul de crestere a salariilor, daca tot cresc? Cum vor creste/scadea cele de la stat, cum vor creste/scadea cele din companiile private?

Spor la gandit, research-uit si votat in continuare.

* * *

mai jos, harta interactiva cu info esentiale despre situatia PIB/cap de locuitor, de pe www.incont.ro

research incontRo

Răspunsuri

 • Dávid Benedek

  Bună ziua,

  Silaghi David mă numesc, sunt din Oradea. Acum doi ani când am făcut lucrarea de licență și am făcut o cercetare între blogurile din România, mai exact despre blogurile ca și instrumente de marketing, poate că și pe Dvs. v-am căutat. Am primit 250 răspunsuri pe care le-am putut folosi și a ieșit o lucrare foarte bună.

  Acum urmează să fac lucrarea de dizertație și aș dori să analizez puțin blogurile de companie, mai exact o comparație între blogosfera americană și română. Deja am și primit câteva răspunsuri positive, iar acum caut bloguri din România și aș dori să întreb dacă ați fi deschiși la câteva întrebări?

  Mulțumesc frumos pentru răspuns!

  Cu respect,

  Silaghi David

  (benedek_david [at] yahoo.com)