Amazon ameninta Apple? Impactul noilor modele de Kindle.

Marketing

Amazon Kindle este fara modestie cel mai vandut ebook reader din lume. Si pe buna dreptate, fiindca este extrem de intuitiv. Kindle-ul nu necesita un soft special prin care sa iti gestionezi documentele, foloseste tehnologia E Ink, adica nu are o sursa de lumina proprie, citeste o multime de formate (.pdf, .doc, .txt etc.), are dictionar integrat (in engleza, desigur), iar ultima versiune permite publicarea de fragmente din cartile pe care le citesti pe conturile de social media (a treia generatie de Kindle-uri are WiFi).

Cum intotdeauna exista loc de mai bine, cei de la Amazon au lansat ieri inca 4 modele de Kindle, mult mai confortabile pentru utilizatori.  Si cu toate ca si primele trei, respectiv Kindle, Kindle Touch si Kindle Touch 3G sunt in mod evident variantele imbunatatile ale predecesorului Kindle 3, atentia s-a concentrat mai mult asupra Kindle-ului  Fire. Acesta din urma intra in competitia primara a iPad-ului: in primul rand, Fire-ul are touch screen color, browserul (Amazon Silk) incarca mai repede paginile web, biblioteca virtuala include si multimedia (Kindle-ul iese astfel din sfera exclusiva a ebook-urilor). Si daca toate acestea nu erau de ajuns, pretul este de 199$ -  jumatate din pretul celui mai ieftin iPad.

Touchpad-ul celor de la HP, care a pornit la drum drept competitie pentru Apple, nu a reusit ce si-a propus. Desi are un sistem de operare modern, respectiv webOS,  hardware-ul nu-l poate sustine, iar pretul a fost destul de ridicat (initial 499$). Intr-un final insa, tabletele au ajuns la 99$. Kindle Fire nu are niciuna dintre aceste probleme. In plus, pentru Kindle Fire gireaza cei de la amazon.com,  lideri de piata in retailul on-line.

Kindle Fire este departe de perfectiune. Insa dupa cum reiese din acest articol, principalul argument in favoarea sa ar fi faptul ca Fire ofera o serie de functionalitati similare cu cele ale iPad-ului. Cat despre efectele lansarii:  actiunile celor de la Barnes & Noble au scazut cu 7%, iar cei de la Blackberry au redus pretul Playbook-ului cu 200$.

Este Kindle Fire o amenintare la adresa iPad-ului? V-ati cumpara unul?

PS: Kindle Fire nu este singurul.

Update:

BestBuy reduce pretul tabletei HTC Flyer cu 200$ la 299$.

Răspunsuri

  • Ioana Te

    intrebarea e ce se intampla la soare cu acest Kindle Fire. ca acolo e problema mai mare cu un display de tip ipad. restul de e-readere, din cate stiu, si sigur celelalte versiuni de Kindle nu reflecta soarele deci poti sa citesti linistit pe plaja. bine, si cartile tiparite au acelasi feature revolutionar :)

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000294634230 Laura Ionescu

    Cel mai probabil are glare Kindle Fire. Dar na, you can’t have ‘em all.