Adam si Eva in paradisul consumat

Invitatul săptămânii

Daca nu vorbim despre produse unisex (pilule de raceala, de dureri in gat, de constipatie etc.), vorbim despre Adam si Eva muscand cu pofta din biscuti, ciocolata, branza, mezeluri, viata, credite si telefoane mobile. Adam si Eva nu consuma zahar, sare, alcool si emotii in exces. Isi schimba masina in fiecare saptamana, ca sa fie mai lucioasa, mai mica sau mai mare, mai buna sau mai economica.

Adam este intotdeauna foarte bine ras, frezat si parfumat, lucrat la sala si mesteca ciunga cu niste dinti albi ca smaltul unui closet nou nout. Daca e in pat arata ca Ahile in Troia. Daca e mai imberb, mananca McDonalds si e simpatic, vorbeste la telefon gratis si in nestire, se uita dupa gagici si in general ele il baga in seama. Daca ajunge barbat – face copii isi ia o super-casa la care are un super-credit la care nu plateste rate. Este tandru cu tot ce misca in jurul lui, catel, pisic, copil, nevasta, batrani si ceasca de cafea.

Eva nu este cu nimic mai prejos. Intotdeauna foarte aranjata, desi se spala, vopseste si fardeaza acasa, cu chestii care costa o nimica toata. Cand este la ciclu face mult sport si topaie datorita unor absorbante miraculoase care-i permit sa faca orice. Cand isi da cu crema ridurile dispar si se intind precum cutele sub fierul de calcat. E mereu foarte senzuala, fara celulita, fara facturi, fara fire de par sub piele. Daca-i vara e bronzata si daca intra plozii manjiti in casa zambeste de parca a luat Oscarul. Nu se enerveaza si este ingaduitoare cu mama ei, cu mama lui, cu mama lor, cu hainele pe care aparent le spala personal si le lasa parfumate si mai albe si mai colorate, in functie de detergentul pe care ni-l arata. Nu plange, nu tipa, nu greseste. Daca se ingrasa slabeste repede, doarme bine si este ordonata. Cand nu este ordonata, atunci e adolescenta, are mult umor si perspective bune.

Adam si Eva nu consuma zahar, sare, alcool si emotii in exces.

Abel si Cain sunt doi domni foarte draguti care nu se cearta, zgarie si injura si nici nu se dau cu fundul de pamant. Mananca sendvisurile, nu se stramba la iaurt sau salata, sunt incantati de ciorba si in general raspund doar la dialogurile initiate de adulti. Cand sunt mici poarta pampersi care nu se murdaresc, au pielea fina si zambesc angelic.

Este Paradisul despre care vorbea bunica-mea in copilarie. Doar ca eu am vorbit urat, m-am julit la genunchi, am facut sex inainte de casatorie, am mintit ca sa scap de pedeapsa, am chiulit de la scoala, ba am si divortat… si uite asa am ajuns un muritor de rand. Mananc sarat si dulce, daca beau mai mult de doua pahare de vin rosu ma pilesc, la ciclu ma simt ca naiba, fara sport fac celulita, copiii desi nu mai sunt tanci tot se bat, rufele mele nu sunt albe si proaspat colorate decat atunci cand le cumpar, platesc orice convorbire telefonica si, in general, ma/il caut in portofel pentru orice nu am acum in casa… E clar! Nu am fost cuminte, iar Paradisul se consuma, seara de seara, la televizor.

Petruta Gheorghe este psihoterapeut si colaborator in cadrul programelor Fundatiei Generatia.

sursa foto

Răspunsuri

  • http://www.soacra.eu Soacra

    Problema cu paradisul este ca ne este bagat in ochi prin toata media, iar orice lucru diferit de acest paradis este perceput ca o neimplinire si strica echilibrul emotioal al omului