TimesNewRoman şi umorul voluntar din România

Invitatul săptămânii

TimesNewRoman.ro este unul dintre cele mai citite site-uri de umor (voluntar) și o sursă nesecată de fake-news. Pentru că am vrut să vedem ce mai fac cei ce stau în spatele TNR, am ales să le luăm un interviu real. Așadar…

Salutări, Călin, Eftimie, Vasile, Ionuţ, Ovidiu şi Daniel. Ce părere aveţi voi despre voi? Împreună, că separat am văzut…

Azi avem o părere proastă despre noi, că am băut ieri seară până în zori. În rest, avem o părere bună.

Vă distraţi când faceţi umorul ăsta sau e treabă serioasă?

Ne distrăm mai mult decât voi.

Împreună sunteţi geniali. Separat cum sunteţi? Cine e cel mai haios dintre voi şi de ce.

Separat nu avem nici o putere, pentru că Gaia ne-a dat cele cinci inele să le folosim împreună. Cel mai haios dintre noi este Daniel, pentru că el vine tot timpul cu cele mai trăznite şi amuzante idei.

Aţi reuşit, într-un timp destul de scurt, să înlocuiţi ceea ce a fost cândva Academia Caţavencu. E crimă cu premeditare sau omor involuntar?

Ce s-a întâmplat cu “Academia Caţavencu” n-a fost o crimă, a fost o sinucidere. De-aia nici acum nu li s-a făcut slujba de înmormântare, biserica nu e de acord cu astfel de practici.

Care e cel mai vizionat / de succes post pe care l-aţi avut pe timesnewroman.ro şi care e explicaţia?

Patriarhul Daniel: Românii cu nume de sfinţi vor plăti o taxă pentru a le folosi în continuare”. Pentru că foarte mulţi sfinţi au nume de români: Gheorghe, Ion, Dumitru etc…

Ce tip de umor merge mai bine la români şi, în plus, fiindcă sunteţi pe net şi-aveţi cifre, cum aţi defini diferenţele (dacă există) între umorul apreciat de bănăţeni, ardeleni, dobrogeni, moldoveni, bucureşteni şamd?

Fiecărui grup îi plac glumele despre ceilalţi. Oltenii râd de vasluieni, bănăţenii de bucureşteni şi tot aşa. Ardelenii se prind mai greu, de-aia glumele cu ei încep să facă trafic abia la trei zile după ce sunt postate. Moldovenii sar mai repede la arţag, bănăţenii au impresia că este vorba de alţi bănăţeni, ăia naşpa, nu ei iar oltenii au tot timpul alte probleme mai complicate pe cap.

tnr1

O să faceţi bancuri până la adânci bătrâneţi? Ce vreţi să vă faceţi când o să fiţi mari?

Unul dintre noi are 51 de ani şi, până acum, în afară de glume a făcut doar un pic de diabet. În cel mai rău caz, ajungem blogări.

Care e relaţia dintre politică şi umor la români şi care-s cele mai de succes personaje umoristice provenite din mediul politic?

Singura chestie amuzantă la politică e că ăia se iau în serios şi au impresia că şi noi facem acelaşi lucru. Băsescu e personaj umoristic, fi-sa aia inteligentă grămadă, Adi Năstase, Vanghelie. Din noul val i-am menţiona pe Crin Antonescu sau Dan Şova.

Cum face bani site-ul vostru şi, dacă nu face destul, cum vă propuneţi să monetizaţi glumele de pe timesnewroman?

Avem cele mai virale advertoriale din Europa de Est.

Cum v-ar plăcea să vă ştie lumea? Sunteţi un organ de presă sau unul de satiră? Aveţi o misiune… care e scopul final al muncii voastre?

Cum scrie şi pe frontispiciu, suntem cotidian independent de umor voluntar. Scopul nostru final ar fi să ne pensionăm din meseria asta.

Ce trebuie să mănânce, să f… sau să citească un om ca să aibă umor, ca voi?

Ar putea să înceapă cu nişte beri. Apoi să plătească nota. Apoi să citească tot ce s-a scris în domeniul umorului până acum, să nu trăiască cu impresia că el a inventat asta.

Care e cel mai bun banc din lume?

Dan Şova.

Sursă foto: Times New Roman.ro

Răspunsuri