Monica Bârlădeanu și diplomația frumuseții

Invitatul săptămânii

Monica Bârlădeanu este una dintre cele mai talentate actrițe, recunoscută pe plan local și internațional. Calitățile ei au impus-o în poziția de dublu endorser pentru două branduri ale frumuseții, Olay și Rafael&Sons. Cele două mandate de ambasador sunt roluri pe care le va juca și în anul 2013. Despre diplomația de brand o vom întreba în cele ce urmează.

Catifelare, stil, eleganță și strălucire. Calități pe care și le doresc toate femeile. De ce Olay? Și de ce Rafael&Sons? Ce asemănări există între tine și aceste branduri?

M-a preocupat întotdeauna îngrijirea pielii și felul în care estetica unei ținute se schimbă odată cu alegerea unor accesorii potrivite, așa că asocierea dintre mine și cele două branduri a fost oarecum naturală.

Publicul  țintă al celor două branduri nu sunt femeile obișnuite, ci femeile care apreciază lucrurile de calitate și le consideră o investiție. Cum crezi că arată aceste femei?

Cred că femeia Olay e diferită totuși de cea propusă de Rafael & Sons, în sensul că primul produs e accesibil unei categorii mai largi de femei (și aici vorbesc de o categorie de vârstă mai mult decât de o categorie dictată de venituri și capacitatea de investiție în propria imagine), pe când femeia Rafael & Sons e una care apreciază subtilitatea unei bijuterii elaborate sau a unui diamant bine montat.

Beneficiile brandurilor din asocierea cu tine le cunoaștem. Care sunt însă beneficiile tale de imagine din această asociere?

Dincolo de cele financiare, desigur, campaniile de marketing în sine mă fascinează și pasionează pentru că sunt mult mai multă creativitate decât calcul (așa cum s-ar crede din afară), ori eu într-un domeniu creativ operez de-obicei.

A juca un rol în film este ceva, dar a fi în rolul principal în reclame este diferit. Care e diferența între a fi actrița în filme și a fi actrița în reclame?

E o diferență enormă la nivel narativ în primul rând. Reclama își propune să-ți spună o poveste în 30 de secunde, pe când filmul are la dispoziție o oră și jumătate s-o facă. Iar apoi e o diferență enormă la nivel de precizie: gesturile sunt măsurate, calibrate perfect, impecabile – în reclamă… pe când în film, orice stângăcie, timp mort sau imperfecțiune (care nu înseamnă în fond decât o dovadă de umanitate) e îmbrățișată cu căldură de regizor.

Se schimbă ceva în interpretarea personajului sau a acțiunii? E loc de improvizație actoricească? Relația cu regizorul e mai relaxată sau rămâne la fel ca în filme?

Există foarte puțină improvizație sau loc de hazard în filmarea unei reclame. Totul e precis schițat, calculat dinainte… pe când în cazul unui film există un “cec în alb” aproape în permanență în cazul filmelor de autor, să improvizezi sau să reacționezi la fiecare moment al secvenței care se filmează.

Premiile primite în cinematografie ți-au adus recunoaștere și apreciere unanimă. Ți s-a întâmplat să fii felicitată pentru rolurile tale din reclame?

Hahah, da… de nepoțeii mei :)

Folosești des produsele celor două branduri pe care le promovezi?

Dacă nu sunt convinsă de produsele cu care mă asociez și folosirea lor devine o problemă, îmi devine imposibil să vorbesc convingător despre ele.

Relația ta cu publicitatea nu este nouă. Ce alte branduri ai mai promovat până în prezent?

De-a lungul anilor am promovat cam tot spectrul de produse dintre detergenți și diamante… Adică iaurturi, mașini luxoase, cafea, cognac, creme de față, șampon de păr, vopsea colorantă etc…

Ca în orice domeniu, există profesioniști mai mult sau mai puțin apreciați. Care este designerul tău de bijuterii preferat?

Loree Rodkin face niște piese absolut impresionante.

Ești o actriță de succes care, nu mă îndoiesc, are parte de complimente de la toți cei din jur. Care e cel mai frumos compliment primit de tine în legătură cu publicitatea (din partea clientului, a consumatorilor sau a altcuiva)?

Că un client a cumpărat un produs pe care-l promovam la vremea respectivă doar pentru că  ridic bine dintr-o sprânceană în reclama la produsul respectiv :)

 

Răspunsuri

  • Giset

    Ati cam taiat capul actritei … Vezi dreapta sus …