Octavian Pantiș, expert în time management și autor al “Musai List”.

Invitatul săptămânii

Octavian Pantiș se ocupă de Time Management încă din 1997 și e Managing Director al TMI Training & Consulting, pe care o conduce din 1999. TMI a fost declarată de două ori Compania de Training a Anului în România, în 2007 și 2010. Octavian Pantiș a câștigat premiile “Trainer of the Year” în 2010 și “Best Speaker” la Conferința Training 2007. Este membru al Professional Speakers Association for Europe, autorul bestsellerurilor Time Management și Practical Leadership (carți audio) și, mai nou, autorul cărții Musai List, apărută la Editura Publica.

Cine este Octavian Pantiș, de ce are o relație atât de stransă cu timpul – și mai ales… de când?
Sunt un om liniştit; trainer, antreprenor şi familist. De-a lungul ultimilor 15 ani am întâlnit mii de oameni care şi-au dorit să devină mai buni, în diferite domenii. De la valorificarea nepotrivită a timpului pleacă multe probleme, aşa că dacă stăpâneşti cât de cât acest capitol, poţi obţine progrese semnificative şi în celelalte domenii. Acesta e unul dintre mesajele cărţii.

Cum ai ajuns să scrii această carte? Ce aduce ea nou pe lume?
Am scris cartea pentru a extinde “reach”-ul, pentru a le fi de folos mai multora decât cei care vin la cursuri. Cartea aduce idei numai bune de aplicat şi întrebări de pus pe gânduri. E o carte în care oameni foarte diferiţi, în etape diferite ale vieţii şi parcursului lor profesional pot găsi treburi foarte utile.

Foarte interesant titlul. Cine l-a dat? Cartea e doar pentru ardeleni?
Musai List e un instrument de lucru descris în carte la un moment dat, e un termen pe care eu îl folosesc deja de ceva vreme. Ideea de a-l pune pe copertă le-a aparţinut celor de la Publica. “Musai” se găseşte în dicţionarul limbii române iar cartea e pentru toată lumea.

Domnule Pantiș, în calitate de consultant de business, care sunt primele 10 lucruri pe care trebuie să le știe un antreprenor?
Vi-l spun cu plăcere pe cel mai important: să ştie ce vrea de la propria companie. Vrea profit, reputaţie, influenţă, mândrie, să demonstreze ceva cuiva, caută să-şi materializeze o pasiune, să facă un bine societăţii sau altceva sau o combinaţie din cele de mai sus. Businessurile antreprenoriale arată foarte diferit în funcţie de ce vrea antreprenorul, iar viaţa antreprenorului e puternic influenţată de propriul business.

Fiindcă ne jucăm de-a timpul și de-a listele… dacă vă dau 30 de secunde să vă strângeți bagajele pentru un exil pe-o insulă pustie, ce luați?
Să sperăm că exilul nu e totuşi prea lung. Oricum, invit familia, iau câteva cărţi bune şi un briceag Victorinox. Şi buletinul.

Ce le recomandați autorilor mai tineri, cum ar putea și ei să scrie o carte? Ce credeți că face diferența în scrierea unei cărți?
Tot autor tânăr sunt şi eu, încă nu sunt expert. Dar vă pot spune ce-am făcut eu iar feedbackul de până acum al cărţii e unul foarte bun: am ales o temă în care am o experienţă foarte bogată; am studiat mai bine de un an ce-au scris alţii pe această temă şi pe teme conexe; am scris cartea cu gândul la cititor, imaginându-mi-l în faţă; m-am străduit să ofer lucruri valoroase pe fiecare pagină, aplicabile, exprimate concis şi într-un limbaj familiar, fără artificii şi detalieri nenecesare.

Cartea dumneavoastră tratează problema timpului în raport, mai ales, cu munca. Ai spune că munca e personajul negativ, ea e cea care ne ia tot mai mult din timp… Ce relație aveți cu munca, domnule Pantiș?
Pentru o viaţă sănătoasă, trebuie clarificat raportul fiecăruia cu munca. Poţi munci mult, chiar foarte mult, dar să ştii de ce o faci. Eu am găsit un echilibru în cadrul căruia muncesc intens dar am şi o mare libertate de mişcare şi timp mult cu familia.

Dacă n-ați fi fost consultant de eficiență organizatională ce-ați fi fost? Ce alte talente mai aveți și/sau ce v-ați fi dorit să faceți?
Am fost foarte tentat să dau la arhitectură în loc de ştiinţe economice. Mi-ar fi plăcut să proiectez clădiri inovatoare şi prietenoase.

Ce v-a definit cariera? Oameni, idei, procese, cărți, locuri etc?
Organizaţia studenţească AIESEC mi-a deschis mintea şi mi-a format multe abilităţi importante. Oamenii din reţeaua internaţională TMI au fost exemple foarte puternice. I-am văzut muncind cu pasiune şi bucurându-se de rezultatele muncii lor. I-am văzut planificând şi apoi acţionând cu disciplină în fiecare zi pentru atingerea scopurilor propuse. Fără să am un mentor anume, m-am străduit să învăţ câte ceva de la fiecare dintre oamenii din jurul meu.

Răspunsuri