Tweens pe tumblr. Despre oracolele anului 2011.

Consumator

Se pare ca ar fi 23,697,888 de bloguri pe tumblr. In 4 ani de existenta.
Pe WordPress erau vreo 20 de milioane la inceputul anului 2011. In 8 ani de existenta.
Am cautat vreo 20 de minute sa vad cate sunt pe Blogger, dar n-am gasit (in era Google, 20 de minute mi se pare enorm). In consecinta, conform unui studiu pe care l-am inventat pentru acest articol, si pe Blogger sunt mai putine decat pe tumblr. In 12 ani de existenta.

rebecca black on tumblr

Asa, revenind la tumblr. Traiam cu impresia ca e foarte artistico-hip-cool-trendy, chiar insistam sa propunem un blog pe platforma asta pentru un proiect acum cateva luni. Mi se parea ca e the next phase of blogging.

Dupa care am descoperit (cu ocazia lansarii ultimului film Harry Potter, recunosc) o zona foarte interesanta: sunt infamii ‘tweens‘ si au luat cu asalt tumblr-ul. Au, traditional, intre 9 si 12 ani, dar pe tumblr merg si inspre 16-17, pun poze ‘fashion’, gifuri cu Twilight si Rebecca Black (sau, alternativ, o urasc pe Rebecca Black si pe Twilight si pun gifuri care demonstreaza asta), scriu (numai in limbaj OMG, GTFO, STFU samd) despre Justin Bieber sau Glee, si din cand in cand despre ce greu e sa fii un tanar special si unic in lumea contemporana care nu apreciaza adevarata ta valoare (haters!). Si posturi de genul “ugh, that awkward feeling when you just get your period all of a sudden” aduc cam 22.000 de notes/reblogs. ‘Oracolul’ de prin clasa a 7a transferat in online, as zice. Si nu ti-l mai completeaza colegii de clasa, ci un mapamond intreg de copii.

In continuare va invit sa cititi acest articol numit “Tumblweeds Proves Tumblr Is for Tweens“, in care se face un clasament al blogurilor de pe tumblr. De remarcat, pe locul 1 o capodopera numita “Love for fashion“, unde puteti gasi, daca va doriti, poze cu diverse tzoale, vedete purtand diversele tzoale, plus gifuri cu alte vedete purtand alte tzoale. 129760 de followers, doamnelor si domnilor.
Honorable mention: blogul Charlie & Marie, cu descrierea: “”Chelsea. 19 yr. old student from dallas. deer, white linen, rings, disposable film, fashion blogs, thrift stores, magazines, neutral colors, floral print, baking, shoe porn, reality television, street style, & hot tea.”  31078 de oameni urmaresc diversele pasiuni si preocupari ale domnisoarei Chelsea.

Cred ca e o oglinda fenomenala a tendintelor, si un instrument foarte bun de segmentare si studiu al publicului multor branduri – fara cenzura si fara inhibitii pentru ca, asa cum zice chiar Tumblr, e vorba de “Blogging Blissfully Easy”.

In final, un avertisment: la fel ca un film prost, un reality show penibil sau ca o melodie tampitzica, blogurile astea sunt foarte addictive si iti pot inghiti pe neobservate o groaza de timp. Happy random browsing, everybody!

Răspunsuri