Google mind map

Consumator

La început a fost întrebarea. Și oamenii se plimbau prin subteranele online-ului, în acele vremuri imemoriale și nu găseau răspunsurile pe care le căutau. Apoi o voce, după milioane de linii de cod închegate și milioane de sinapse distruse, a spus: “Să fie Google!” (fiori). Și restul este istorie. The end? Nu chiar.

Partea bună este că de cele mai multe ori motorul de căutare Google își face treaba foarte bine, spider-ii acestuia lucrând eficient și indexând (corect) informațiile pe care le căutăm în fiecare zi. Partea proastă este că uneori ne tăiem singuri craca de sub picioare. Căutările cele mai frecvente sunt adăugate automat în lista de sugestii Google și ne trezim în situații de genul celor de mai jos.

Google spune că funcția aceasta este benefică din mai multe motive – îți odihnești degetele (?!), poți corecta eventualele greșeli, poți repeta o căutare anterioară sau poți găsi alte informații utile. Dar cum rămâne cu siguranța celor care nu au posibilitatea de a filtra aceste informații? Copiii sau cei care intră în contact pentru prima dată cu online-ul, spre exemplu. Să spunem că eu nu știu dacă este okey să înșeli sau dacă este legal să te însori cu propria verișoară. Pe baza acestor sugestii și în lipsa unor documentări suplimentare, aș putea fi de acord cu aceste aspecte. Don’t blame me, poate aș fi tentat chiar să citesc despre cultul satanist, dacă Google mi-ar recomanda asta.

De ce mind map? Pentru că în centru este user-ul care își dorește informațiile, iar toate celelalte conexiuni duc către acesta, în funcție de căutări. Problema este că unele conexiuni, pe baza a ceea ce am expus mai sus, ar putea fi proaste sau incomplete, iar rețeaua de informații astfel creată să aibă puncte slabe. Soluția? Poate mai mult timp în offline sau documentarea simultană din mai multe surse. Sau poate dezactivarea funcțiilor de auto-complete și instant preview. Sigur, ideal ar fi un test de inteligență înainte de a putea folosi Google. Dar cum acesta e destul de stupid proof, presupun că nu le putem avea pe toate.

Oare când s-a creat lumea, natura a căutat pe Google cum să o facă?

 

sursa foto

 

Răspunsuri

 • Tranca

  Niciun comentariu?

 • Alegzander

  Oare când s-a creat lumea, natura a căutat pe Google cum să o facă? buna asta!

 • Alina

  ..nu putem subestima natura asa ca probabil se distreaza copios cautand pe google cum sa distruga lumea dupa ce a creat-o prin cautari de genu “how to kill somebody”…”how to destroy the world/ earth”..

 • http://www.facebook.com/people/Stefan-Turcu/100000974567784 Stefan Turcu

  Legat de chestia asta, a fost un mare scandal de rasism in motorul de cautare al Google`ului . Daca scriai “a white guy stole my car”, Google iti scria sub casuta : “did you mean: a black guy stole my car” .

 • Sinziana

  referitor la intrebarea de incheiere…Google nu e chiar Chuck Norris:) mai face si Google tampenii de genu`,dar ce ne-am face noi fara Google?cate intrebari zilnice nu au raspunsul “Cauta si tu pe Google”? cateodata parca iti vine sa pui cursorul pe cautarea “gresita”,parca suna prea interesant ca sa o ocolesti..dar ar fi bine totusi sa fie mai filtrate,zic si eu:-”

 • Alex

  Functiile ca auto-complete sau instant preview au aparut din cauza comoditatii excesive de care dam dovada. In loc sa scriu cuvantul intreg mai bine scriu jumatate din el si imi mai apar inca 10 prostii pe langa (majoritatea fara nici o legatura cu ce caut). Dar nu avem ce face pentru ca fie ca vrem, fie ca nu, Google a devenit pentru noi o obisnuinta la fel ca somnul sau ca mancatul.