Un pic despre Kindle, mai mult despre citit

Consumator

Azi dimineata, in metrou, am terminat prima carte citita pe Kindle. O incepusem aseara.

Am citit-o pe Kindle ca test, sa vad cum se citeste, pentru ca ma pregateam sa ma apuc de o serie mai lunga. Pe care serie nu prea aveam cum sa o citesc altfel (puteam s-o imprumut doar in romana, iar sa o cumpar in engleza dura cam mult pana se misca Amazonul, plus ca era cam scumpa). Asa ca am primit cadou niste pdf-uri, pe care le-am transformat in .mobi cu un minunat program care se numeste Calibre si am inceput sa e-citesc.

Pana aseara eram oarecum anti-Kindle sau orice e-reader. Pana acum vreo 2 luni eram foarte anti-Kindle sau orice e-reader. “Mirosul cartilor”, “sa simti ca dai pagina” – aveam toate argumentele clasice ale cititorului traditionalist. Prima schimbare s-a produs cand am citit pe iphone niste nuvele. Ok, nu era perfect confortabil, ma dureau un pic ochii, dar pana la urma nu aveam nimic altceva la mine si in metrou sau in avion era suficient ca aveam cum sa nu ma plictisesc.

Iar aseara cand m-am apucat de carte, pentru ca era un autor care imi place la nebunie, am citit cam jumatate fara sa-mi dau seama ca nu citesc pe hartie. Dupa primul moment in care m-a cam enervat felul in care se da pagina (usor neplacut pt ochi) am depasit orice obstacol si am citit fara probleme.

Acum, nu stiu sa zic daca Kindle e un e-book reader mai bun decat Iriver sau Nook sau daca nu cumva iPad-ul le ia pe toate (aici un articol interesant pe tema asta). Stiu doar ca, pentru mine, daca iti place sa citesti poti sa citesti pe orice. Ca nu suportul, mediul sau device-ul conteaza, ci continutul. Stiu ca as citi Gaiman, Coe, Pratchett, McEwan sau Barnes si pe o frunza sau un servetel. Ceea ce va doresc si dumneavoastra, pe principiul “Poarta o haina veche si citeste o carte noua.” (Austin Phelps)

Răspunsuri

  • http://dunedenisip.wordpress.com/ dunedenisip

    Pana la urma e important sa citesti, nu conteaza ca folosesti telefonul, o tableta sau un ebook reader

  • Diana S.

    Si eu eram de aceeasi parere cu tine in privinta dispozitivelor de genul asta, pana cand m-am decis sa achizitionez unul. dovada, un nou pst pe blogul meu in care constat ca imi place sa citesc de pe un ebook reader. asa cum spune si dundenisip: important e sa citesti.
    https://distandi.wordpress.com/