Sfarsitul PC-ul si nostalgia lui 286

Consumator

Citeam ieri ca PC-urile o iau la vale. Mare mirare nu e: desktopul a fost papat de laptop care a fost halit de notebook care e devorat de Tableta. Care se dau ca painea calda… Consumatorul primeste servicii similare pe un format mult mai sexy. Nu doar util sau mai usor de folosit, ci sexy. In sfarsit, avem tehnologie aratoasa.

Vestea, asteptata, m-a intristat. Cum ar zice Friends, “its like the end of an era” :) Pun pariu ca cei de la Laptop News o sa ma contrazica (si chiar ii invit s-o faca), dar pe termen lung, mai greu sa ne luptam cu evolutia. Sigur, 286-le pe care am jucat primul Prince of Persia nu era prea grozav, dar isi facea treaba. Si aici, cred, e marele breakthrough.

Tehnologia (de uz personal) nu va mai indeplini o functie tehnica, ci va deservi o nevoie emotionala. IT-ul se va “Apple-iza”. Nu o sa ne mai luam un gadget pentru ce stie sa faca, ci pentru cum ne reflecta mai bine propria personalitate. Am iesit din era functionala si intram in cea emotionala.

Tehnologia nu va mai indeplini o functie tehnica, ci va deservi o nevoie emotionala.

sursa foto

Răspunsuri

  • Cristian
  • Dragos Salageanu

    Hehe, dap, asa e. In urma cu 12 ani, cand mi-am inceput primul job, sectororul corporate avea o infrastructura IT ametitoate raportata la muritorul de rand. Astazi sunt putini CEO de companii mari pe planeta a carui echipament IT dat de companie poate sa se ia la tranta cu jucariile pe care le am pe-acasa. Nu stiu cum s-ar putea numi trend-ul, “enlightened consumerism”? :)

  • http://chestiuni.info Cristian Voiculescu

    Emotionala, emotionala, dar daca merge ca o cizma, ne intoarcem la inginerii. :)