Brancusi vs Casa Poporului. O solutie de compromis.

Consumator

Cine e Constantin Brancusi, poate stiti. Dar cine e Casa Poporului sigur stiti. Asta face ca scorul acestui meci sa fie deja 2-0, dupa ce guvernul comunist a facut 1-0 prin refuzul preluarii colectiei Brancusi, la moartea sa.

Am o teorie. Fiindca din punct de vedere simbolic tot ce e mai rau s-a strans in Casa Poporului (vis paranoid, oameni adusi cu japca s-o construiasca, destine frante, drept la proprietate negat pentru a-i face loc pe Pamant, arhitectura abuziva, ca sa nu-i spun altfel – iar de restul mai puneti voi), cred ca ea este reprezentarea insasi a tuturor relelor comuniste.

Teoria mea merge mai departe si zice ca ar trebui s-o daramam repede, pentru ca numai astfel ne vom rupe de trecutul nostru dubios, plin de suspiciuni si mentalitati care, bagate sub pres doar, ne umfla de mancarimile inadecvarii la starea de spirit a lumii civilizate. Mai mult, pentru ca va ramane in istorie, iar copiii copiilor nostri o vor privi ca pe cel mai important lucru de care a fost, arhitectural, in stare, Romania.

Dar nu despre asta vreau sa vorbim acum, ci despre o solutie de compromis.

M-am gandit ca am putea face schimb cu Franta – noi le dam Casa Poporului, ei ne dau colectia Brancusi.

Ce ziceti. Cum va simtiti mai buni, ca sa nu zic mai popor, mai natiune – avand o Casa a Poporului sau stiind ca pe strada vecina stau lucrarile batranului nebun de la Hobita?

Ziceti mai jos. Si, desi trag slabe sperante, sa zica si Ministerul ceva, orice – inclusiv ca sunt un visator, dobitoc, nerealist etc etc.

- – -

PS: O colectie de linkuri, pentru ca se impune:

a. logo google de 19 feb, dedicat anul asta lui Brancusi la 135 de ani de la nastere

b. o cauza de fb care sustine infiintarea muzeului Brancusi, bravo

c. o alta cauza fb, care il apara pe Brancusi, nu stiu de ce, dar bine face

 

“Nu cautati mistere, eu va aduc bucurie.”

Si-un mic audit despre valoarea lui Brancusi, in caz ca aveti dubii ca schimbul ne dezavantajeaza :)

In 2002, a sculpture by Brâncuşi named “Danaide” was sold for $18.1 million, the highest that a sculpture piece had ever sold for at auction.[13] In May 2005, a piece from the “Bird in Space” series broke that record, selling for $27.5 million in a Christie’s auction. In the Yves Saint Laurent/Pierre Bergé sale on February 23, 2009, another sculpture of Brâncuşi, “Madame L.R.”, was sold for €29.185 million ($37.2 million), setting a new historical record.[14]

In 2011, Google commemorated his 135th birthday with a tribute on their main page.

Dam Casa Poporului pe colectia Brancusi?

 • Da (86%, 48 Voturi)
 • Nu (14%, 8 Voturi)

Voturi: 56

sursa foto

Răspunsuri

 • http://twitter.com/obscuredbylight NU

  Plusez: Casa Poporului cu tot cu politicienii care o bântuie. :) )

 • http://twitter.com/andibob Andi Bob

  Am o idee și mai realistă: să ne dea Colecția Brâncuși și să exorcizăm cu ea Casa Poporului, s-o readucem în rândul clădirilor vizitate cu drag. În schimb, li-l dăm pe Băsescu.

 • Laurentiu Buica

  N-as da Casa Poporului pe colectia Brancusi pentru simplu fapt ca grandomania lui Nea Nicu inca aduce turisti in Bucuresti. Imi e greu sa cred ca lumea ar vizita Bucurestiul stiind ca exista colectia de arta a lui Brancusi aici.

 • Alina

  Eu zic sa pastram si Casa Poporului, si sa ne dea si colectia Brancusi.

 • http://twitter.com/ihearlights Bogdan Dascalescu

  O dam pe toata. Si asa nu imi place

 • Ador

  In ’88 am lucrat 3 saptamini la piesele din aripa stanga, asa ca cu greu le zic adio. Insa daca ei vor neaparat sa facem schimul egal la kg. Ce ar zice Brancusi? Sa-l intreb? Va pasa?