Tu ce creier de marketing ai?

Consumator

Cum cea mai buna zi din saptamana pentru bizarerii este vineri, va reamintim ca unii sunt stangaci si altii sunt dreptaci si atunci cand vine vorba de creier. Urmariti clipul de mai jos cu atentie:

In functie de directia preponderenta pe care s-a invartit dansatoarea cand ati privit-o (in sensul acelor de ceasornic sau viceversa), puteti sa va dati seama daca folositi in gandire mai mult emisfera cerebrala dreapta sau stanga. Dreptacii sunt creativi, imaginativi, se ghideaza dupa sentimente, in timp ce stangacii sunt pragmatici, logici si axati pe fapte concrete si statistici.  De-aici putem distinge oare intre marketing de dreapta – afectiv, emotional, plin de simboluri, ghidat de imaginatie, creativitate si de imaginea panoramica asupra lucrurilor si marketing de stangapragmatic, preocupat de ROI, de fapte si de comportamentul consumatorului, bazat pe statistici si cifre exacte? Am avea si exemple: pentru emisfera dreapta ilustrative ar fi spoturile de la Skittles si Cadburry, iar pentru cea stanga Mercedes-Benz.

Voi de care parte a emisferei va situati?

Răspunsuri

 • http://susinpom.com Cornelia

  Vai vai, e grav dacă o putem vedea rotindu-se în ambele sensuri? :P

 • luluts

  Nunu, asa este normal. Dar exista un sens predominant.

 • CataCumpa

  Dreapta la mine. Stiam eu. :)

 • CataCumpa

  Chiar ma intrebam de unde atata creativitate pe capul meu. :)

 • http://paulaionescu.wordpress.com/ Paula

  In cazul asta, emisferele mele sunt in razboi deschis. :D N-am un sens predominant. Imi sare imaginea la cateva secunde fara sa pot face nimic legat de asta.