Sa Quora sau sa nu Quora?

Consumator

Una dintre cele mai noi si mai incitante platforme interactive dezvoltate in ultima perioada este Quora, care porneste, ca si celelalte hituri social media, de la nevoia  oamenilor de a-si confrunta ideile. Aici userul lanseaza o intrebare care isi primeste raspunsul de la ceilalti – o modalitate foarte inteligenta de crowdsourcing. Cei care folosesc Quora pot alege ce subiecte si persoane sa urmareasca, fiindu-le astfel foarte usor sa navigheze prin continutul site-ului.

Din descrierea de pana acum, Quora se aseamana cu Yahoo Answers, Wikipedia si Hunch. Hunch are drept idee centrala autocunoasterea: raspunzi la intrebari despre tine, urmand ca pe baza acestor intrebari sa primesti recomandari din domenii variate. Daca putem identifica atatea similitudini intre Quora si alte site-uri “question-based” de ce ar mai fi ea o necesitate? In plus, care este garantia raspunsurilor de aici? Articolul de aici explica prin ce se diferentiaza Quora. In primul rand, continutul postat pe Quora este asumat, fapt din care deriva si relevanta raspunsurilor. Spre deosebire de Wikipedia, girezi pentru continut cu propriul tau nume. In al doilea rand, Quora trateaza subiectele factual, pe tipul Q & A, in timp ce Hunch face recomandari in functie de gustul fiecaruia. In ceea ce priveste Yahoo! Answers, poate cel mai apropiat structural de Quora, diferenta consta in calitatea raspunsurilor. Pe Quora este improbabil sa intalnesti raspunsuri de acest fel.

Quora se contureaza ca un mare succes. Un mare succes care risca sa intre sub un con de umbra daca Facebook decide sa ia masuri in acest sens. Voi ati inceput sa folositi Quora? Daca da, place your bets.

Răspunsuri

  • http://chestiuni.info cristian voiculescu

    Imi place quora. Nu e asa de addictive ca twitter, dar e foarte util. Zilele trecute am cautat ceva despre Prezi. Am gasit acolo oameni care raspund la intrebari pe care mi le-am pus si eu.
    Quora face tot posibilul sa mentina calitatea intrebarilor si raspunsurilor. De curand au dezvoltat un algoritm care sa determine calitatea unui user, PeopleRank tocmai in ideea de a avea o stratificare a userilor valorosi.
    Principala problema e ca pare boring, dar asta nu il face mai putin util :)