February Funk, maladie moderna de sezon

Consumator


In februarie de obicei temperaturile sunt sub -5 grade, ninge cand iti doresti mai putin si soarele iese atat de rar ca uiti cum mai arata. Vanzarile scad la orice in afara de medicamente, toata lumea a depasit entuziasmul inceputului de an asa ca nu mai ramane decat sa ne luptam cu ultima luna de iarna, cea mai trista si deprimanta. Nu zic numai eu, sunt vreo 218.000.000 rezultate pe Google la cautarea “I hate February“.

Statistic vorbind, nu stam mai dramatic la sinucideri decat in decembrie dar americanii, mereu in cautarea noului si lipsitului de foarte multa substanta, au reperat si catalogat ‘tristetea de februrarie’ si afirma ca exista o maladie numita “February funk”. Se pare ca, in America, ea ataca in special studentii si se manifesta prin pierderea poftei de mancare, cresterea nivelului de stress, pierderea energiei fizice si in general prin stari depresive. Este intalnita (surpriza!) in special in zonele cu temperaturi scazute, in plus stiindu-se ca lipsa soarelui are in general efecte negative asupra starii psihice.

Dar cum am promis ca acest articol va avea un ton pozitiv, hai sa vedem mai bine cum putem combate acest “February funk“. Pentru ca the world wide web este intr-adevar foarte foarte wide, gasim o sere de sfaturi, ghiduri de supravietuire si ‘how to’ s’ care sa ne ajute sa putem supravietui lunii februarie.

De aici retinem ca e bine sa ne apucam mai serios de citit, iar Biblioteca FFFF va poate ajuta serios la capitolul asta. Pe celebrul WikiHow aflam ca ne-ar ajuta sa ne trezim mai devreme ca sa beneficiem de cat mai multe ore de lumina naturala, iar la capitolul alimentatie se pare ca e bine sa mancam un pic mai putini carbohidrati si mai multe alimente cu continut ridicat de vitamina D.

Si toata sursele arata ca cel mai important e sa nu uitam ca la un moment dat va veni iar primavara!

Va uram un februarie cat mai suportabil si va asteptam sa ne spuneti voi cum luptati cu February Funk.

Răspunsuri

  • http://www.roxanarugina.ro roxana

    eu m-apuc sigur de colorat peretii luna asta