Twitter in China + LER-ul zilei

Comunicare Consumator

De cateva ore, o anumita veste a impanzit Internetul: autoritatile Republicii Populare Chineze au lansat ceea ce pare a fi un Twitter chinezesc. Denumit in mod formal “Red Microblog”, acesta este un website de microblogging construit pe o platforma identica Twitter-ului.

Si nu, nu avem de a face cu site-uri specific chinezesti care le imita pe cele celebre in intreaga lume (cum ar fi ACESTA), ci cu o retea lansata de stat si dezvoltata de departamentul de propaganda din orasul Chongqing. Din moment ce Twitter este interzis in aceasta tara, autoritatile au decis ca “Red Microblog” va promova spiritul si ideile revolutionare. Caracterul de zvon al informatiei s-a bazat pe faptul ca niciuna din sursele care au preluat-o nu au inclus URL-ul paginii. Dar, dupa intense cautari, se pare ca Twitter-ul rosu, impreuna cu toate twit-urile sale revolutionare si calauzitoare, poate fi admirat AICI.

Stirea a nascut o sumedenie de discutii pe site-uri, forumuri si in social media, despre libertatea de exprimare pe care se bazeaza ideea de retea sociala vs. ingradirile “Microblogului Rosu”. Ramane de vazut cat de interesanta va fi aceasta platforma pentru consumatorul de rand si daca libertatea de exprimare specifica social media va invinge constrangerile de sistem.

Asa ca va intreb si pe voi: este social media capabila sa-si impuna valorile de libertate in fata unei monitorizari institutionale? Si daca da, poate duce totul din online in offline?

Castigi unul din cele 10 LER-uri zilnice expuse pe Fishington Post in sectiunea “Ler Superstore” si un Mare Premiu, Super-Lerul, scos la concurs in ziua de 20 decembrie! Afla mai multe detalii in REGULAMENT.

Răspunsuri

Răspunsurile sunt inchise.