Planeta Facebook + LER-ul zilei

Consumator

Daca nu stiati cum arata lumea Facebook, acum aveti ocazia s-o vedeti. Se intinde pe aproape toata planeta si e albastra foc. Opera lui Paul Butler (intern Facebook) arata foarte foarte bine si ne da prilej de foarte multe comentarii. Se observa cum firele ce tin impreuna bastinasii planetei FB nu tin cont de bariere geografice. Mai degraba as zice ca legaturile se nasc in functie de afinitati culturale/civilizationale.

Dupa cum observa si Titus,  SUA este legata de Japonia, Europa de America de Sud samd… E de citit interpretarea sa geopolitica. Altceva mi-a atras atentia.

Facebook-ul pare ca si-a atins potentialul de crestere. Culmea, nu din vina sa. Sistemul lui Zuckerberg acopera tot ce inseamna civilizatie (curent electric, apa curenta, conexiune la internet). Mai departe, trebuie sa astepte ca beneficiile secolului 21 sa ajunga si in zone mai izolate ale Pamantului. Si asta nu stim cand/daca se va intampla.

Cred ca sunt vesti bune pentru Diaspora si pentru viitori (sigur vor aparea) competitori. Deocamdata Facebook-ul isi va consolida pozitia de lider, va produce inovatii (mai mari sau mai mici), dar nu va mai putea creste prea mult in viitorul apropiat. Investitorii care se bat acum pe actiuni Facebook, brandurile care isi doresc milioane de fani FB incet-incet vor migra si in alte platforme. Nu insa in viitorul apropiat :)

Credeti ca ma insel foarte foarte tare?

Castigi unul din cele 10 LER-uri zilnice expuse pe Fishington Post in sectiunea “Ler Superstore” si un Mare Premiu, Super-Lerul, scos la concurs in ziua de 20 decembrie! Afla mai multe detalii in REGULAMENT.

Răspunsuri

  • http://titusblog.net Titus

    Stii ce ar fi interesant? Facebook sa introduca electricitate si internet in zonele in care nu exista, ca sa isi extinda user-base-ul. Asta da antreprenoriat social. Ar rupe tot :)

  • http://elfuldelamare.wordpress.com/ elfulcubrief

    :) ) sa fie zuckerberg atat de bun?