LER-ul zilei si donatiile pe Wikipedia

Comunicare Consumator

Daca ati intrat pe Wikipedia in ultimul timp, nu se poate sa nu va fi lovit puternic de ochii patrunzator-albastri ai lui Jimmy Wales zambindu-va hipnotic dintr-un banner si rugandu-va sa-i cititi apelul.

E vorba de campania anuala a ONG-ului Wikimedia de strangere de donatii. Iar in caz ca va intrebati ce succes pot avea astfel de mesaje rupte parca din online-dating, aflati ca au avut un click-through-rate de 2,87% (luna trecuta) si au strans aproape 50.000 $ din peste 1.500 de donatii. Prin comparatie, maximele anterioare contabilizasera sub 3.000 $ si sub 150 de donatori. Analiza completa poate fi studiata AICI. Si putin amuzament AICI.

Explicatia Wikimedia este legata de sinceritatea campaniei si de lipsa tentativelor de manipulare sau de marketing. Cu toate acestea, haideti sa vedem daca ne putem uita fix in ochii de catelus de mai sus si sa spunem “nu, d-le Wales, nu voi dona bani oamenilor tai buni care incearca sa aduca pacea in lume si sa salveze ursii panda!” Sad, sad face…

Castigi unul din cele 10 LER-uri zilnice expuse pe Fishington Post in sectiunea “Ler Superstore” si un Mare Premiu, Super-Lerul, scos la concurs in ziua de 20 decembrie! Afla mai multe detalii in REGULAMENT.

Răspunsuri

 • Robert D.
 • http://afacereatacom.blogspot.com Grig

  Da,nu comentez dar sugerez vizionarea filmuletului:
  George Carlin- Salvarea planetei
  http://www.youtube.com/watch?v=E_8vVKyiBZ8&feature=related Zilele trecute o profesoara , colega de proiect,a vizitat cu elevii o clasa de copii cu dizabilitati. A ramas profund marcata de ce a vazut.Nu se poate povesti. Haideti sa-i salvam si pe acestia sau mai bine pe acestia .Firma MRO http://www.mro.ro id:19 si eu,am inceput de un an de zile o Campanie de Salvare din criza a romanilor , a noastra a fiecaruia si a Romaniei.E un concept nemaipomenit de grozav.Parerea si chiar implicarea cat mai multora dintre noi conteaza . Ai avea de castigat Tu, noi , toata Romania . Ce zici ?
  Cu stima si respect oamenilor de bine .
  aum_grig@yahoo.com