Facebook cel combinator

Consumator

“Pe Facebook.” Retineti aceasta propozitie, pentru ca, in curand, o sa fie oferita tot mai des ca raspuns la intrebarea “Si? Unde v-ati intalnit?” Dragostea se comunica tot mai mult. Poate ca, nu peste mult timp, nu vom mai auzi “sex sells”, ci “love sells”. Dar, potrivit unei vechi vorbe, cine le leaga le si dezleaga. Asa ca tot mai multe despartiri amoroase se anunta in mod public pe reteaua amintita.

Atat de multe incat i-au permis jurnalistului britanic, pasionat de design si statistica, David McCandless, sa gaseasca pe Facebook un esantion reprezentativ pentru toata lumea. Peste 10.000 de despartiri, bazate pe schimbari la relationship status, au fost luate in considerare pe parcursul unui an. Rezultatul il aveti in imagine, iar, mai jos, cateva observatii:

-    vacanta de primavara a elevilor si studentilor e precedata de o crestere importanta a numarului de despartiri;
-    pe primul loc, la egalitate cu perioada de mai sus, doua saptamani inaintea Craciunului (si asta pentru ca…);
-    de Craciun au loc cele mai putine despartiri (nimanui nu-i sta in putere);
-    inceputul verii corespunde cu o dorinta mai crescuta de a fi “single”;
-    o crestere brusca pe 1 aprilie (comentariile nu-si au rostul);
-    cele mai multe se anunta lunea (un nou inceput, bineinteles).

Si acum, lasand la o parte implicatiile legate de virtualizarea accentuata a vietii intime sau de disparitia magiei fiorului amoros (care, bineinteles, ne afecteaza teribil pe toti), nu putem sa nu facem o corelatie intre graficul prezentat si data de astazi si sa ne intrebam: dar iubi meu cu cine-o vorbi acum pe Facebook?

Răspunsuri

 • http://titusblog.net Titus

  Stii ce ar fi interesant? Sa extraga cineva din Facebook o analiza comparativa intre un Wall-Post obisnuit si un Relationship Status Change(la nivel de reactii – likes+comentarii)

 • pestedeuscat

  Da, iar in cazul asta, like-urile ar genera o lista de anti-friends pentru ex-ii in cauza.

 • http://titusblog.net Titus

  Am vazut evolutii de genul asta, mai ales in cazul in care cel care a fost inselat/dezamagit/parasit a postat schimbarea

 • Branzan
 • pestedeuscat

  @Titus: Asta e ca un fel de eliberare si de razbunare. Adica daca ea iti da papucii in offline, tu poti sa-i dai papucii online.
  @Branzan: Foarte frumos. :)

 • Pingback: David McCandless si piramida abilitatilor intelectuale + LER-ul zilei | Fishington Post