Caracatita de pe Facebook

Comunicare Consumator Marketing

Criza aduce cu sine infractiuni. De exemplu, in caz ca nu stiati, inca o banca a fost jefuita saptamana trecuta, in Timisoara. Dar cum noi nu suntem Realitatea TV, ci Fishington Post, o sa vorbim despre un alt fel de jaf.

Iar pentru acest lucru, ne mutam in insorita Sicilie (unde altundeva?), la Palermo. Un jacuzzi, un acvariu, oglinzi, o masa de biliard, tot mobilierul, plus covoarele si perdelele au fost sustrase dintr-o locuinta de sapte camere apartinand unei doamne de 44 de ani. Nu mica le-a fost insa mirarea politistilor cand au vazut plangerea. Pentru ca domiciliul cu pricina exista doar virtual, pe Facebook. Doamna Paola Letizia investise 140 $ in decorarea unei case de lux pentru pisica ei virtuala, Blue Cat, in jocul Pet Society. Animal care, apropo, ramasese nefurat.

Si, pentru ca e vorba de intrarea prin efractie intr-un cont de e-mail, precum si de furt de lucruri de valoare, procurorii au inceput urmarirea penala, iar infractorul risca o pedeapsa de pana la 5 ani de inchisoare.

Prin urmare, nici subiectul ultimului blockbuster de la Hollywood nu mai e sigur. Sa fie cumva ca retelele sociale vor deveni o atat de importanta parte a vietilor noastre incat vor aparea (poate chiar din Sicilia) retele de crima social-media organizata? Oare partea rau-famata a diasporei noastre sa ajunga din nou in atentia presei internationale? Si, nu in ultimul rand, avand in vedere articolul Elfului cu like-urile ca moneda de schimb, voi cate like-uri ati da pentru 140 $??

Răspunsuri