De cand MarkZuckerberg a introdus optiunea de like, lumea parca a innebunit. De la teoreticienii online-ului la simplii usersi, toti am inceput sa utilizam acest mic si destept tool. A devenit, in doar cateva luni, moneda cu care tranzactionam pe internet. Vrei sa castigi un concurs? Aduna cate mai multe like-uri. Vrei sa ajungi la cat mai multi cititori?(printre altele, traficul iti creste cu vreo 50% daca te like-uieste lumea). Vrei sa cresti forta brandului? Aduna like-uri.
Lumea este inca in frenezie si construieste virale simpatice. Suntem inca in stadiul de troc. Ca in orice economie incepem cu “eu iti dau un like, da-mi si mie un like”. In curand, niste oameni inteligenti (probabil sub patronajul Facebook) vor construi un sistem bine pus la punct in care acest “currency” va fi valorificat. Si atunci ne vom putea cumpara like-uri, le vom putea vinde. Sau investi in altceva… Unii nu vad utilitatea acestui like pentru “your averge consumer” si avertizeaza asupra incalcarii spatiului privat. I-as contrazice cu ultimele exemple de concursuri sau virale “like-based”. Avantajele like-ului sunt prea apetisante pentru consumator. Pentru moment, minusurile sunt putin relevante.
Eu astept prima bursa de like-uri si un curs de schimb pentru like-dolar/yen/euro. Atunci sa te tii. Si mai cred ca scenariul asta nu e total science-fiction. Cu toata criza asta, cu neincrederea in cutare moneda… eu o sa ma duc la piata si o sa imi fac cumparaturile de vreo 500 de like-uri
Cum dai like-ul?
- Pe continut (84%, 57 Voturi)
- Pe ochi frumosi (10%, 7 Voturi)
- La schimb cu un alt like (6%, 4 Voturi)
Voturi: 68
Dar pana atunci, sa ne reamintim ce ne spunea Mark Zuckerberg
www.youtube.com/watch?v=Rm5B7j65S1c
Răspunsuri
Pingback: Tweets that mention Si de 50 de like-uri, niste cartofi | Fishington Post -- Topsy.com
Pingback: Caracatita de pe Facebook | Fishington Post
Pingback: LER-ul zilei si beneficiile consumului de aplicatii smart-phone | Fishington Post