Despre o noua generatie

Consumator

Tocmai ce vorbea ieri Elful cu Brief despre generatia 8095, ca azi reluam discutia, de data asta despre alta din ele. Iar cum cu denumirile s-a ajuns la sfarsitul alfabetului (epoca generatiei Z s-a terminat, spun specialistii, chiar in anul curent), sociologii au convenit ca urmatoarea din ele sa fie pioniera unui nou alfabet, cel grec. Prin urmare, faceti cunostinta cu Generatia Alpha.

Fii ai mileniului III, membrii Generatiei Alpha vor creste printre jucarii electrice sau electronice, ultratehnologizate, colorate, marketate si scumpe. Ei vor fi formati, intr-o lume a tehnologiei si a consumerismului data de relativa stabilitate politica, economica si sociala a vremii. Printre alte preconizari pentru viitorii nostri copii regasim si cel mai mare grad de educatie din istorie (datorita varstei mai fragede la care o vor incepe si a perioadei mai lungi pe parcursul careia o vor urma), dar si o perioada mai indelungata in “campul muncii” (5 cariere si 20 de angajatori in medie). De asemenea, inmultirea familiilor instarite, cu un singur copil, vor transforma Alpha intr-o generatie extrem de materialista si egocentrica. The Australian a scris un articol foarte amuzant despre asta. Acest lucru nu va impiedica insa Alpha sa fie cea mai numeroasa generatie din istorie, populatia mondiala urmand sa atinga bornele 7, respectiv 8 miliarde pana la finele sale, in 2024. 2024 pentru ca aceiasi sociologi care au preconizat toate cele de mai sus au stabilit si numarul de ani pe parcursul caruia o generatie se intinde: 15.

Si apropo de 15, aici apare si intrebarea. Daca succesiunea generatiilor depinde de anumite conditii sociale, politice, economice si mai ales tehnologice, daca tehnologia va progresa exponential tot mai accelerat in viitor, daca noile inventii revolutionare se vor succeda intr-un ritm ametitor, atunci cat de mult va mai dura o generatie? Sau si mai mult, cat de relevanta va mai fi notiunea ei in viitor?

Sursa: News.com.au

Răspunsuri

 • Pingback: Tweets that mention Despre o noua generatie | Fishington Post -- Topsy.com

 • grammar nați

  “populatia mondiala urmand sa atinga bornele 7, respectiv 8 milioane”

  Ahm, miliarde?

 • http://www.twitter.com/luluts Luluts

  Mie mi se pare ca evolutia tehnologica va ajunge sa inhibe dezvoltarea creativitatii. Cel putin pana intr-un anumit punct. Intr-un fel sau altul, ne indreptam spre FMCG culturale – ne pierdem rabdarea.

 • pestedeuscat

  @Luluts: Poate ca, in viitor, insasi tehnologia o sa fie conceputa pentru a face munca de creatie. Iar in felul asta, o sa apara un shift intre roboti, care or sa devina creativi, si oameni, care or sa devina roboti.
  Futurologia e fascinanta. :)

 • http://www.twitter.com/luluts Luluts

  E fascinanta indeed. :) Dar na, un computer momentan nu poate sa fie creativ fiindca nu are latura emotionala. Cand o sa aiba computerele PMS o sa fie vai de noi :) )

 • pestedeuscat

  PMS adica poor memory space?

 • Pingback: Despre moda si triburi | Fishington Post