Schimb de servicii

Consumator

Am descoperit ca in Franta a prins destul de bine o idee interesanta si utila: schimbul de servicii intre particulari. La o simpla cautare pe google dupa un sigur termen din domeniu « services entre particuliers » obtinem cam 10 site-uri diferite care propun schimbul de diverse servicii intre oameni sau trocuri de obiecte.

Site-urile au la baza aceeasi idee cu mici variatiuni: nu iti permiti sa cumperi anumite servicii, dar te pricepi sa faci cate ceva. Iti faci un profil pe site, povestesti ce stii sa faci si de ce ai avea nevoie in schimb. De exemplu, stii sa dansezi si sa crosetezi si poti sa ii inveti si pe altii. Ai avea in schimb nevoie de cineva care sa aiba grija de pisica ta in week-end. Faci o cautare geolocalizata printre profile si gasesti pe cineva care face baby sitting pentru animale. Daca nu vrea sa il inveti sa croseteze, poate vrea totusi sa ii speli masina. Cumva reusiti sa negociati.

Am cautat un site asemanator si in Romania, dar am gasit doar unul cu servicii localizate pe Timisoara,  dincolodebani . Insa am impresia ca romanii, ca si francezii, sunt mari bricoleuri. N-ar fi perfect sa repari chiuvete pentru cineva si in schimb sa-ti croseteze sosete de lana sau sa stea doua zile cu pisica ta ca sa poti pleca la mare ?
Daca vrea cineva sa construiasca un site si o comunitate de genul asta, eu o sa ma inscriu printre primii.

Foto

Răspunsuri

  • Armina Stepan

    Bine zis! Si eu lucrez impreuna cu niste prieteni la crearea unei comunitati asemanatoare, site-ul nostru e in lucru pe http://www.timebank.ro – troc de cunostinte, abilitati si timp.
    Ar fi fain sa ne intalnim acolo.

  • Pingback: Schimb de Servicii sau (services entre particuliers)

  • http://www.facebook.com/borzaoana Oana Borza

    Articolul acesta îmi amintește de o platformă care a fost prezentată la TEDxChange la Cluj și care pleacă de la ideea de consum colaborativ – http://www.usetogether.ro – . Site-ul este încă în lucru, dar când va fi finalizat știu că se va putea face schimb de obiecte sau că se va facilita interacțiunea dintre membrii comunității. Nu știu în ce măsură se vor schimba servicii, dar nu cred că este exclus. Oricum, cred că e interesant de urmărit cum evoluează o astfel de comunitate în România.