Cumparaturi online, in cifre si procente

Consumator

Ultima comanda de la Amazon a venit in 3 zile in loc de 7. Laptele condensat de la Sibiu a ajuns si el mai repede, si a fost o super-oferta. De pe Miniprix.ro comandam cam in fiecare saptamana. Februarie a fost o luna buna pentru comenzile online, ajutate, ce-i drept si de vremea neprietenoasa, dar mi-aduc aminte ca acum vreo 2-3 ani am cumparat online chiar si o solutie de facut baloane. Asa ca e veche pasiunea, si imi dau seama ca probabil am cam cumparat produse din toate categoriile posibile. Dar ca volum si frecventa sunt (si suntem, ca piata) mult in urma uriasului comert online din SUA – despre care aflam din foarte interesantul infografic de mai jos.

Din cele 13 categorii de cumparaturi identificate, 7 sunt vizibil dominate de comertul online. Carti si reviste, haine, electronice , mobila, muzica si filme, papetarie, jucarii – americanii prefera sa le comande online. Iar categoriile fruntase ar fi muzica si filmele si electronice, unde 74% din vanzarile totale sunt reprezentate de comertul online.

In Romania, volumele sunt mult mai mici dar procentual lucrurile nu sunt foarte diferite – electronicele sunt in top si aici, urmate de imbracaminte si incaltaminte, asa cum aflam din studiul facut de Daedalus Millard Brown in noiembrie 2011 – ianuarie 2012.

Infografic Comert Online

Răspunsuri