Romanii nu se lasa cuceriti de munti de zapada!

Consumator

Toma Coconea

Domnul din imagine este Toma Coconea. Am aflat prima oara despre el si mania lui in toamna, la TEDxBucharest. Este unul din cei 2 oameni care a terminat competitia Red Bull X-Alps, a carui scop este sa ajungi cu parapanta din Salzburg pana in Monaco. Ai cativa munti de escaladat pe parcurs, deci e ok.

Povestea lui este magnifica si va indemn sa va uitati la prezentarea lui. Pe scurt, a escaladat un munte in pantaloni scurti datorita unei erori de navigatie, a spart aparatul care dadea semnalul de ajutor, ca sa nu fie tentat sa ceara ajutorul, cand a ramas blocat peste noapte intr-o pestera, si-a lovit capul cu o piatra ca sa ramana treaz, si-a luxat piciorul pe la mijlocul cursei (ceea ce l-ar fi descalificat din motive medicale), a tacut si a terminat cursa. Da, e putin excentric.

Toma este si genul de om care te face sa-ti dai seama, ca problemele tale nu sunt chiar asa de imposibile, ca, daca te tragi putin de umeri, poti face cam orice.

Saptamana trecuta, premierul Ungureana a acuzat oamenii de lene, ca asteapta sa le rezolve statul problemele. Desigur, a gresit probabil cu aceasta afirmatie, dar este si un sambure de adevar in ea (mai tineti minte inundatiile, cu voluntarii care construiau diguri pentru satenii din carciuma?!).

Din acest motiv salut initiativa lui Ionut Oprea de a aduna bloggeri pentru a curata de zapada Bucurestiul, sau macar cateva zone importante. Practic, ne adunam cat mai multi, cu cat mai multe lopeti (avem voluntari, mai putin lopeti) si deszapezim un spital, azil sau alt obiect de interes comun.

Hoinaru ne indeamna la un simt civic, sa deszapezim strada noastra si sa nu asteptam ca statul sa ne aduca paine.

Pot conta pe tine?

Răspunsuri