Cura de gandire

Consumator

calorie-calculator

sketch by toothpastefordinner

Dupa sarbatori, pe unde te uiti, gasesti solutii miraculoase de slabit. Forumurile sunt incarcate de topic-ul cura de slabire, iar salile de fitness se aglomereaza si devin neincapatoare, in timp ce retelele sociale isi dau membrii afara pentru ca au incalcat limita de greutate admisa.

Stim de unde vin kilogramele in plus, dar sa ne gandim un pic de unde vine nevoia brusca de a slabi dupa sarbatorile de iarna?

Raspunsul evident si simplu ar fi mass media. Raspunsul psihologilor apropriat acestei perioade ar fi ca: dupa sarbatori, oamenii simt nevoia de a avea incredere in sine mai acut decat nevoia a se hrani.

Pana aici n-am facut decat un demers logic, rastunand principiile pe care se bazeaza piramida lui Maslow si iata cum am pierdut aproximativ 30 de calorii.

Asadar, va recomand o cura de slabire prin exercitiul mintii si disciplina muncii zilnice, fara moderatie.

Răspunsuri

  • Andra

    Am constatat ca munca intelectoala ingrasa. Sa zicem ca lucrezi pe parte grafica, dormi putin, mananci dezordonat, petreci foarte mult timp in fata calculatorului, bei mult suc sau cafea pentru a nu adormi in fata calculatorului – toate acestea pot duce la ingrasare, daca esti predispus.

    Stresul slabeste sau ingrasa. Daca stresul va slabeste, si vreti sa slabiti, atunci sa va gasiti un sef stresat care sa fie suficient de darnic si sa imparta stresul cu voi. Daca stesul va ingrasa, alegeti alt sef.

    O zi buna.