Moda cititului in Romania

Consumator

Cititul e la moda acum, in Romania. Cum ar veni: esti mai cool, daca stai la soare cu o coperta interesanta de carte pe ochi sau astepti metroul cu cartea deschisa in mana?

LU0321

foto by Alina Marin

Pentru ca-n realitate, romanii citesc in medie doar o carte pe an, iar adolescentii nu mai inteleg deja ce citesc, tind sa cred ca Montfleury avea dreptate cand spunea ca “inteleptii se adapteaza modei, dar prostii devin sclavii ei”.

Cat despre lecturi urbane si cititori celebri, cred (si am argumente) ca-s doua proiecte frumoase care-au stiut sa se adapteze.

Spor la citit !

Răspunsuri

 • http://ro.linkedin.com/in/dsalageanu dsalageanu

  Conform lui Confucius, a citi fara a gandi este inutil. In schimb, a gandi fara a citi este periculos…

 • Pingback: Lecturi Urbane – Lecturi subterane « That Fat Bitch

 • Andra

  As fi tare curioasa sa stiu la ce ora si in ce zi poti gasi un metrou atat de gol astfel incat sa iti permiti sa citesti.

  Andra

 • fn

  E un nonsens sa citesti in public o carte interesanta. Este aproape imposibil sa faci abstractie de cei din jur. Instinctul de conservare nu poate fi anulat. Te afli in mers, poate interveni ceva… in orice moment, pute, cineva priveste – roata – agasant, altii vorbesc tare la mobil… Sunt atatea situatii in care prea multa lume needucata, necivilizata din jur, n-are cum sa nu te irite. Iti trebuie multa nesimtire pentru a ignora – senin – mizeria in mijlocul careia, pari a te simti bine. E mai plauzibil sa citesti un ziar gratuit sau vreo fituica usoara. Crezi cumva ca esti perceput a fi si atent la ce citesti Dar se poarta ridicolul, e la moda.