Răspunsuri

 • Andra

  Am si eu o intrebare : Cum stabilesti pretul corect pentru un serviciu, lucru pe care il faci? Ce iei in calcul atunci cand stabilesti pretul? Daca nu ai experienta in domeni scazi din pret?

  Sa zicem ca faci un calendar de buzunar, un pliant, etc.

  Andra

 • selfconsuming

  draga andra…

  nu stiu cum sa iti spun fara sa te deranjeze…

  …as aprecia daca ai pune comentarii legate de subiectul post-ului sau ai duce mai departe ideea…

  pana acum nu te-am rugat asa ceva, gandindu-ma ca te ajuta sa te exprimi “atat de lateral”… dar totusi…

  in ceea ce priveste pretul, cred ca ar trebui sa te interesezi in primul rand de cost…

  multumiri anticipate…

 • Andra

  Si eu te iubesc draga selfconsuming. :)

  Andra

 • http://ro.linkedin.com/in/dsalageanu dsalageanu

  @Andra: pretul il stabilesti in functie de piata. Adicatelea, fie te intrebi, ca si consumator, cat te-ar costa alternativele la produsul respectiv si evaluezi comparativ, fie, ca si vanzator, te intrebi cati bani ar da consumatorul pentru produsul tau, luand in calcul aceleasi invariabile alternative.

  Department of Defense au dat dovada de mult creier in afacerea cu PS3-urile, luand in calcul un element foarte simplu: densitatea puterii de calcul raportata la 3 parametri simpli (si cruciali in procesarea de date de volum mare) – cost, spatiu si consum. PS3-urile sunt o alternativa mai ieftina, mai economica si mai “densa” decat serverele dedicate.

  Ideea nu este noua, Google de exemplu foloseste in centrele sale de date (si cand zic centru de date ma refer la CLADIRI construite dedicat pentru a acomoda puteri de calcul echivalente cu infrastructura IT a catorva tari mici) calculatoare ieftine si hard disk-uri obisnuite, de genul celor pe care le cumperi de pe emag.ro. Si, au pariat bine: reusesc sa obtina o putere imensa / $ cheltuit si un consum aproape improbabil de mic.

  Ne paste cu siguranta o revolutie in privinta optiunilor de mass storage si a tehnologiilor IT…