Ierarhia distragerilor digitale

Comunicare

Muzeul de Arta Moderna din New York ne demonstreaza ca, mai nou, orice inovatie din orice sfera poate fi considerata arta. Pe langa alte obiecte interactive, vizualizari de date si proiecte guerrilla, expozitia Talk To Me ne prezinta un alt fel de piramida a lui Maslow, mulata pe design, comunicare, era digitala si putin amuzament. Autor este David McCandless, aceeasi minte priceputa de aici.

ierarhia distragerilor digitale

Este vorba de ierarhia distragerilor digitale (clic pe poza). Pe masura ce ne apropiem de varf, instrumentele/actiunile respective au o sansa tot mai mare sa ne distraga atentia de la ce faceam in momentul anterior. Digitalul bate, asadar, non-virtualul, cu exceptia cazului in care non-virtualul devine coercitiv. Ceea ce digitalul, in conceptiile sale democratice, nu poate face.

Si ca sa demonstram ceea ce vrea acest infografic sa zica, in momentul de fata faptul ca tu citesti acest articol te plaseaza, cel mai probabil, la etajul 2 al piramidei, care bate ceea ce se afla la parter. Nicio grija, nu spunem nimanui ca te-ai oprit din orice fel de lucru faceai pentru a citi acest articol. Si in orice caz, daca interesele tale cuprind si comunicarea, articolele noastre sunt o procrastinare utila. Aceasta ierarhie ne vorbeste, practic, despre care mediu de comunicare e mai eficient decat altul. Eu, unul, am putut extrage ceva util din ea.

Răspunsuri