The Big Idea sau multe idei mai mici

Comunicare

Platon era de parere ca ideile sunt “realitatea principala”, ca sunt perfecte, eterne si imuabile. Spre deosebire de obiectele individuale ce apartin realitatii senzoriale si care sunt in schimbare continua, adica. Alt domn preocupat de filosofie, si anume John Locke, sustine opusul, si anume ca ideile sunt fix reprezentarea omului asupra unei realitati, fantasme, notiuni, si tot asa – prin urmare ceva permanent supus schimbarii.

Ma scuzati, sa revenim la pestii nostri. Am ales o introducere filosofico-riscanta (in sensul pierderii de cititori, adica) doar ca sa demonstrez ca pana si ideile despre idei sunt intr-o mie de feluri, diferite si contradictorii, si nu e nimic mai variat pe lume decat ce se naste in mintea umana. Si de ce sa demonstrez? Pai ca sa va povestesc despre locul asta .

Made by Ideas e un fel de: galerie virtuala de expunere a ideilor, bursa de idei, forum de discutie, spatiu de terapie in grup, UGC area, etc etc. Cred ca v-ati prins. Te duci, iti scrii idea, te uiti la ideile altora, le dai note, le ‘revendici’ (adica poti sa iei idea altuia si sa o implementezi), le comentezi. Sunt idei de business, de tehnologie, entertainment si tot asa. Unele sunt usor stupide, unele destepte rau, si platforma e de-abia la inceput, ramane de vazut ce o sa se intample in timp. Va invit sa pierdeti niste timp pe acolo si sa-mi spuneti cum vi s-a parut si daca ati cumparat vreo idee de-acolo. Pe mine ma tenteaza asta de mai jos….

Răspunsuri

  • Wilhema

    Doar traim in era plagiatului, nu? A se vedea, Nicolae Manolescu, Era plagiatului, Romania Literara, anul XLIII, 1 iulie 2011. pg. 3.