Google + un insight social media

Comunicare

Stirea zilei si probabil a saptamanii: Google se upgradeaza “social media” si se transforma in Google +. Mai scurt, concis si explicit a scris, pana acum, Victor Kapra. In mod sigur, azi, o sa tot fie posturi, comentarii si analize pe subiect. O sa le link-uiesc pe masura ce apar.

Revenind la plusurile noastre, Google prefera o alta abordare a social-media. Domnul Frodo pomenea ieri de filosofia lui 150. Cam pe aici cred ca sta si adevarul Google: socializarea are relevanta doar daca e “elegant organizata”. Ceea ce e putin ironic, din moment ce sintagma ii apartine lui Zuckerberg. Insa, ce nu a reusit Facebook incearca acum Google: sa dea socializarea inapoi utilizatorului. Facebook a devenit intruziv. Google incearca sa corecteze lucrul asta si sa puna socializarea (cea reala) inapoi in social-media.

Facebook a cucerit social-media pentru ca dat posibilitatea geeksilor sa se combine cu tipe misto. Sa nu ne ascundem dupa deget, FB-ul ramane despre relationships (a se citi sex).

Google vrea sa schimba macazul inspre “knowledge” ( a se citi chestii misto). A inceput cu +1, continua cu Google +.

Cu proiectul Google+, distribuirea pe web seamana mai mult cu distribuirea in lumea reala.

Cine iese invingator?

Update : O recenzie la Google + si doua analize detaliate AICI si AICI.

Răspunsuri

 • http://www.facebook.com/sorin.neagu Sorin Neagu

  dupa mine sigur le iese.. toti ne-am saturat de idioteniile de pe fb, gen transformarea in hi5, de care am fugit toti, gen schimarea lucrurilor faine in altele mai proaste, gen aplicatiile idioate si cele ce fac spam
  plus ca au incercat de prea multe ori si au esuat.. sunt sigur ca au invatat din greseli, sigur sunt si ca si-au alocat toate resursele (desi submineaza importanta acestei lansari) si trebuie sa fie un hit, deja e vorba de imaginea lor si trebuie sa dovedeasca ca pot tine pasul cu google
  iar cum au migrat milioane de pe hi5 pe fb, pot migra si dinspre fb spre google+
  i’m sure of it
  google+ imi pare a facebook twitterizat .. imprumuta cele mai faine trasaturi de la amandoua, si adauga altele noi
  si fb a imprumutat de la toata lumea si a dat lovitura.. google de ce n-ar putea?!
  i have very high hopes for google+
  e nevoie de ceva nou

 • http://www.facebook.com/sorin.neagu Sorin Neagu

  plus ca au incercat de prea multe ori si au esuat.. sunt sigur ca au invatat din greseli, sigur sunt si ca si-au alocat toate resursele (desi submineaza importanta acestei lansari) si trebuie sa fie un hit, deja e vorba de imaginea lor si trebuie sa dovedeasca ca pot tine pasul cu facebook* vorbeam de google :D

 • Matei

  Nu cred ca poti sa le compari 100%. Facebook, va ramane, cum spui si tu, axat pe relationships si informatii ieftine, in timp ce G+ are sansa sa “take it to the next level”.

  Personal, prefer o comunitate faina de 70 de milioane de oameni decat una de 700 de milioane plina de spammeri si copilasi disperati dupa atentie.

  La numere brute, Facebook o sa fie in continuare rege. La content si valoare, mizez pe Google+.

  • http://fuzz.me.uk Andrew C.

   Dar pana la urma in ambele cazuri, ca peste tot pe partea sociala de pe internet, depinde pe cine urmaresti.

   Poti sa ai parte de aceasi spammeri si copilasi disperati dupa atentie si pe Facebook si Google+ sau Twitter pentru ca tu ai ales sa ii urmaresti.

   Google+ nu o sa devina un loc magic unde toate lucrurile postate sunt automat relevante sau interesante, pentru ca asta depinde de cine le posteaza; simplul fapt ca serviciul genereaza atata buzz (yeah, I went there) este o garantie a faptului ca vor exista toate speciile de utilizatori odata ce va fi lansat publicului.

   • http://twitter.com/arminrosu Alexandru Armin Rosu

    N-am probleme cu spammeri nici pe twitter, nici pe facebook, in ambele cazuri ii blochez.

    Ce-i enervant la facebook, e ca iti afiseaza content de la oameni cu care interactionezi des, asa ca ratez mai tot de la oamenii care posteaza rar, dar foarte important …

    • http://fuzz.me.uk Andrew C.

     Most recent – Edit Options – Show posts from: All your friends and pages

   • Matei

    Asa-i, exista peste tot, dar Facebook e mai predispus la asta. Twitter, spre exemplu, are lume mai putine, dar de o calitate mai buna.

    In plus, la Google+ (ce-mi place cum suna asta) e mai simplu sa-ti “imparti” prietenii (Da, stiu, si la FB ai grupuri, dar nu e main feature)

    Pot doar sa sper ca Google, cu toata experienta lui, va reusi sa ofere un spatiu social mai bun. Sa nu uitam ca nici FB n-a fost prima retea sociala (da, stiu, a revolutionat notiunea de sharing, dar nu el a introdus-o).

    In my humble opinion, castigatorii sunt cei care imbunatatesc un serviciu si il duc la urmatorul nivel.

    • http://fuzz.me.uk Andrew C.

     Da, dar intrebarea se pune de ce ar migra cineva de pe FB pe Google+? Si ma refer la oamenii normali, nu la geeks. In afara de o campanie puternica de promovare in media (cum a fost cazul Chrome) nu vad miscari mari pe frontul asta.

     xkcd a zis-o bine in alt textul comic-ului de azi: http://xkcd.com/918/

     • Matei

      Exactly. Lumea e obisnuita cu schimbare, vrea sa experimenteze lucruri noi. Asta nu inseamna ca o sa explodeze Google+, dar are sansa sa construiasca o comunitate cel putin la fel de valoroasa ca Facebook. (ca exemplu, “hi5-istii” au ajuns pe Facebook de curand, n-au fost acolo de la inceput)

      Parerea mea e ca lumea “buna” e atenta la schimbari si vrea sa experimenteze. Daca le place sentimentul, share-uiesc si raman acolo, pana cand apare ceva mai bun. :)

     • http://twitter.com/arminrosu Alexandru Armin Rosu

      dar de ce crezi ca se exclud? Si daca va avea succes, facebook va deschide portile si vei putea sincroniza respectivele.

 • Angela

  Pentru mine, Google+!
  Facebook are optiunea de grupuri, dar e enervanta navigarea si tot ce inseamna alegerea detaliilor despre mine pe care vreau sau nu sa le sharuiesc cu majoritatea prietenilor de acolo.
  Prefer calitate, iar Google asta ofera.

 • http://twitter.com/victorKa Victor Kapra

  Ce a ramas neclar acum la lansarea Google+: cum vor putea companiile sa foloseasca noua retea si asta in conditiile in care prezenta corporate pe Facebook este un must.

  • http://www.facebook.com/sorin.neagu Sorin Neagu

   daca o vor folosi asa cum folosesc si twitter-ul, eu zic ca-i good enough… si twitter-ul e atat de limitat si totusi face minuni pentru companii
   doar ca vor avea si alte avantaje … poze, video, group chat, group video call si tot asa

  • http://twitter.com/arminrosu Alexandru Armin Rosu
 • Dragos Salageanu

  Gogule.

 • http://twitter.com/sorintranca sorin tranca

  uite ce zice si adweek pe subiectul asta http://bit.ly/kFiAhN

 • Anonim

  Daca inca nu aveti cont de google+, trimiteti un mail la fishingtonpost arond fishingtonpost punct ro cu adresa de gmail la care sa trimitem invitatii.