Online ID

Comunicare

Online-ul e aproape a doua viata pentru multi dintre noi. Pentru unii este o transcriere fidela a realitatii si a propriei identitati, iar pentru altii online-ul reprezinta o oferta de nerefuzat in a deveni altcineva.

Se presupune ca legandu-ne indentitatea virtuala de cea offline, interactiunea asta secundara va crea un mediu mai sigur pentru socializare. Pentru Facebook, Zuckerberg argumenteaza in favoarea utilizarii numelor reale si eu il ascult. Asta ma determina sa gandesc putin inainte de a actiona. Pana la urma, tot ceea ce zic e asociat cu numele meu si n-as vrea sa-l patez cu ceva. In plus, modul asta ma impinge sa-mi formulez cu o oarecare atentie ceea ce zic. Comentarii structurate, argumente rationale si participarea la discutii relevante sunt cu plus pe lista mea de comportamente online.

Totusi, exista si aceia care cred ca o identitate conforma cu realitatea iti ingradeste posibilitatea de exprimare care ti-o ofera online-ul, cum sunt cei care se dau prin Softpedia sau alte forumuri de gen. Poate mai bine prinzi un pic de curaj sa intrebi lucrurile de care esti stanjenit. Si cred ca spre sinele ideal ar trebui sa tintim in realitate, nu sub forma unei identitati false. In plus, satisfactia unei socializari reusite nu se poate manifesta dincolo de monitor. Voi ce fel de online ID folositi?

sursa foto

 

Răspunsuri