Internet memes – ghid proactiv

Comunicare

The term Internet meme is used to describe a concept that spreads via the Internet. The term is a reference to the concept of memes, although the latter concept refers to a much broader category of cultural information.

Actul constitutiv al internetului ar trebui sa debuteze cu urmatoarea fraza – “La inceput a fost asl pls“- catchphrase-ul tuturor celor care-si mai amintesc de batranul mIRC. Odata cu noile cuceriri tehnologice pe internet, au aparut internet meme-urile care cuprindeau si parte vizuala – videos, shocksites etc. Cand ma gandesc ca printre cele mai trendy hashtaguri pe Twitter de saptamana aceasta se numara si pustoaica aceasta, ma apuca un lol nebun. Gtfo, nici internet meme-urile nu mai sunt ce-au fost?

In alta ordine de idei, un internet meme este deci orice care se raspandeste cu viteza pe internet. Omfg, un corespondent imemorial al meme-urilor ar fi doinele si baladele. La urma urmei, word of mouth-ul a fost prima forma de viralizare. Wtf? Cum de nu m-am gandit la asta pana acum? Sunt un n00b. O sa imi dau singura share la articol dupa ce il public.

o.O si >_< sunt iminente. Cand ma gandesc la viitor incep sa ^_^ IABW. Toate aceste internet memes, fiindca si :) -urile se incadreaza in aceasta tipologie, reduc comunicarea la o serie de abrevieri care ne pun mintea pe brb. Ffs, de ce sa reducem curiozitatea la aflarea unui acronim?

PS: Exista povesti doar cu smiley-uri si abrevieri?

sursa foto

legenda

asl pls – age, sex, location please

hashtag – simbolul # ce marcheaza cuvinte cheie/trenduri de discutie pe twitter

Gtfo – get the fuck out

wtf – what the fuck

noob – incepator

o.O - emoticon pentru curiozitate

>_< – emoticon pentru suparare

IABW –  in a bad way

brb – be right back

Ffs – for fuck sake

ATENTIE! ACEST POST A FOST SI ESTE UN EXPERIMENT. Nu este insa NSFW.

Răspunsuri